Sivas olaylarının yıl dönümünde kardeşlik mesajları

Güncelleme Tarihi:

Sivas olaylarının yıl dönümünde kardeşlik mesajları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 15:26

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te 37 aydının yakılarak öldürülmesi olayı 14. yılında kınandı. Siyasi partiler ve meslek örgütleri kardeşlik mesajları verdi.

Haberin Devamı

EMEP eski Genel Başkanı ve İzmir bağımsız milletvekili adayı Abdullah Levent Tüzel, Madımak olaylarının 14'üncü yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, bu tip olayların şiddet ve düşmanlıktan beslendiğini belirtti. Tüzel, “Hrant’ları katledenler, şehir meydanlarında bomba patlatanlar, senaryolarla işgal ve saldırı planları yapanlar, darbe anayasalarından güç alanlar yine bunları deneyeceklerdir” dedi. "Savaş çığlıkları atanların" Alevi toplumunun taleplerini karşılayamayacağını ifade eden Tüzel, halkların, dillerin ve dinlerin kardeş olması gerektiğine işaret etti.

LAİK-ANTİLAİK AYRIMI SÜRÜYOR

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu da Madımak olayıyla ilgili açıklamasında, aradan 14 yıl geçmesine rağmen toplumun hala laik-antilaik olarak ikiye ayrıldığını savunarak, işsizlik, açlık, hukuksuzluk, demokrasi, insan hakları sorunlarının “bilerek ve isteyerek gündemden uzaklaştırıldığı” yorumunu yaptı. Açıklamada, “Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi olarak, asırlardır bu coğrafyada kardeşçe yaşamış halkların dinleri, dilleri, ırkları, mezhepleri, renkleriyle bir bütün olduğunu Anadolu’nun bu eşsiz mozaiğinin diğerini linç ederek, öldürerek değil, ‘öteki’ni anlayarak, empati kurarak, kardeşçe bir arada yaşayacağını bir kez daha hatırlatırız” denildi.

GERÇEK SORUMLULAR HESAP VERMEDİ

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli de yazılı açıklamasında, “katliamın perde arkasındakilerin henüz ortaya çıkarılmadığını” ifade ederek, gerçek sorumluların henüz hesap vermediği yorumunu yaptı. Türkiye’de inanç ve köken ayrımcılığın hala devam ettiğini savunan Adıbelli, mesajında “Ancak, Cumhuriyetin kazanımları, Atatürk ilke ve devrimleri için tehdit oluşturan düşünce ve girişimler, Türk ulusunun duyarlılığı ve sağduyusu sayesinde hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır” dedi.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası da Madımak olayını lanetle kınadıklarını belirterek yaşamını yitiren insanları saygı ve sevgiyle hatırladıklarını kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!