Sisam Yalıkavak arasına feribot hattı

Güncelleme Tarihi:

Sisam Yalıkavak arasına feribot hattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2008 14:38

Sisam (Samos) Adası Vali Yardımcısı Thanos Stulianos, iki ülke arasında ticari ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla Sisam-Yalıkavak arasında feribot seferleri başlatacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Yunanistan'ın Sisam Adası'ndan hareket eden “Bodrum Express Lınes” adlı feribot yaklaşık 35 yolcusuyla Yalıkavak Port Marina'ya geldi.
Aralarında Sisam Vali Yardımcısı Thanos Stulianos, Sisam Ticaret Odası Başkanı Papatheofanous Themistokles, Pythogoria Belediye Başkan Yardımcısı Likos Nikos ve Yunan Türk Dostluk Derneği Başkanı Elitasula Semoyiloğlu'nda olduğu kafile çiçeklerle karşılandı.
Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Kocadon, BODTO Meclis Üyesi Zeki Köylü, Bodrum Esnaf Odası Başkanı Mustafa Danacı ve TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu üyelerince karşılanan gruptakilere nazar boncuğu takıldı, Türk lokumu ikram edildi.

Sisam Vali Yardımcısı Thanos Stulianos, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki ülke arasında ilişkileri geliştirmek amacıyla Bodrum'daki sivil toplum örgütleri ve belediyelerle birlikte çalışma başlattıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Bu çalışmalar kapsamında Sisam-Yalıkavak arasında feribot seferlerinin başlayacağını bildiren Stulianos, “İki ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla Sisam-Yalıkavak arasında feribot seferlerini başlatacağız. Bu bir başlangıçtır. İki ülke olarak birbirimize çok yakınız. Aramızda kardeşlik, şefkat, komşuluk ve sevgi olduğu için böyle güzel projeler ortaya çıkıyor” dedi
BODTO Başkanı Mahmut Kocadon da iki ülke arasında ticari ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla 2 yıl önce çalışma başlattıklarını ifade ederek, şöyle konuştu.

“Daha önce Yunan adalarına giderek kültürel faaliyetlerde bulunduk. Bugün ise ticari faaliyetleri geliştirmek amacıyla bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 10 gün sonra Yalıkavak-Sisam arasında feribot seferleri başlayacak. Bunun son anlaşmasını yapmak için Yunanlı dostlarımız Bodrum'a geldi. Seferlerin başlamasıyla birlikte Bodrum'a önce para, sonra misafir, sonra da dostluk gelecek.”
TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu 2. Başkanı Çiğdem Demiralp da feribot seferlerinin başlamasının ardından iki ülkenin acentelerine büyük iş düşeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Feribot seferlerine gelecek haftadan itibaren başlanacağını bildiren Demiralp, Sisam Adası'nın da bu konuda çok istekli olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!