Şirvan yaşam savaşını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Şirvan yaşam savaşını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2009 08:27

Denizli’de 1 Mart 2008 tarihinde bir otomobilin çarpması sonucu felç kalan ve 3 ay önce Almanya’da kök hücre nakli yapılan 10 yaşındaki Şirvan Duran yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

ŞİRVAN'DAN GERİYE BU FOTOĞRAFLAR KALDI

Kuşpınar Mahallesi’ndeki evinde dün sabah saatlerinde sıralarında fenalaşan Şirvan Duran, birlikte kaldığı annesi Funda Bilge’in çağırdığı ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne yola çıkarıldı. Küçük Şirvan, henüz hastaneye ulaşamadan solunum yetmezliğine bağlı kalp durması sonucu yaşamını yitirdi. Acil serviste yapılan 20 dakikalık kalp mesajı da Şirvan’ı hayata döndürmeye yetmedi. Hastaneye akın eden Şirvan’ın ailesi ve yakınları sinir krizi geçirdi.

Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz ve İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, acil servis önünde feryad eden anneanne Sultan Bilge ve dede İbrahim Bilge’yi yatıştırmaya çalıştı. Müdür Erkan, başsağlığı dileklerini iletirken, Şirvan’ın annesi Funda Bilge’yi kahraman ilan etti, “Çocuğu için her türlü fedakarlığı yapan ve yılmadan hep yanında olan Funda hanım kahraman bir annedir” dedi.

Haberin Devamı

Şirvan’ın ölümüne yol açan kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini anlatan Müdür Erkan, çarpan aracın plakası ve şoförün kimliğinin halen tespit edilemediğini kaydederek, “Kazayla ilgili hiçbir ipucuna ulaşılamadı. Görenler ve duyanlar varsa mutlaka ihbar etsin” diye konuştu. Şirvan’ın yakınları trafik magandasının halen bulunamamasına tepki gösterdi.

‘ÖMRÜ BU KADARMIŞ’

Acılı anne Funda Bilge de “Şirvan'ın durumunda olan hastaların anne ve babalarına sesleniyorum. Kurtulmaları için bir umut dahi olsa peşinden koşsunlar. Pes etmesinler. Şirvan'ıma yardım eden herkesten Allah razı olsun. Şirvan'ım herkesin verdiği destekle şimdiye kadar yaşadı. Ömrü bu kadarmış, mekanı cennet olsun. Herkes Şirvan'a hakkını helal etsin” dedi.


Şirvan Duran’ın cenazesi, Pamukkale Hastanesi Adli Tıp Morgu’ndaki otopsinin ardından memleketi olan Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi’ne gönderilip defnedilecek.

BOYNU KIRILMIŞTI

1 Mart 2008 tarihinde Denizli’nin Kirişhane Mahallesi’nde meydana gelen kazada, Atalar İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencisi Şirvan Duran’a plakası saptanamayan siyah renkli Mercedes marka bir otomobil çarptı, sürücüsü araçla olay yerinden hızla kaçtı. Kaza sonucu boynu kırılan minik Şirvan’ın boyundan alt kısmı felç oldu. Uzun süre Pamukkale Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gördükten sonra taburcu olan Şirvan, nefes almakta zorluk çektiği için solunum cihazına bağlı olarak yaşamaya başladı.

Haberin Devamı


ELEKTRİK KESİLSE ÖLECEKTİ

Eşinden 6 yıl önce ayrılan Şirvan’ın annesi Funda Bilge, geçen yılın ekim ayında, 24 saat solunum cihazına bağlı kalan Şirvan nedeniyle 220 TL’lik elektrik faturası gelince şoke oldu. Bilge’nin faturayı ödeyemeyeceğini söylemesi üzerine, Şirvan’ı hayata bağlayan solunum cihazının elektriğinin kesilmesi gündeme geldi. Ancak, devreye giren AYDEM A.Ş. yetkilileri Şirvan iyileşene kadar elektrik parası talep etmeyeceklerini açıkladı.

AYRILDIĞI EŞİNDEN HAMİLE KALMASI GÜNDEME GELDİ

Küçük Şirvan’ın dramı bununla da sınırlı kalmadı. Doktorlar, Şirvan’a kök hücre tedavisi uygulanabilmesi için boşanan anne ve babasının tüp bebek yöntemiyle yeni bir bebek sahibi olması gerektiğini açıkladı. Anne Funda Bilge, ailesinin tepkilerine rağmen eski eşi Cengiz Duran’dan hamile kalabileceğini söyledi. Bunun üzerine, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Ekrem Keleş, “Nikahlısı olmayan bir erkeğin spermiyle çocuk sahibi olmak dini açıdan caiz değil” açıklaması tartışmaları iyice körükledi.

Haberin Devamı

HELİKOPTER ZORUNLU İNİŞ YAPTI

2008 Aralık ayında ise küçük Şirvan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın devreye girmesiyle Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmek istendi. Ancak, 8 Aralık 2008’de ambulans helikopterle Ankara’ya götürülen Şirvan yolda rahatsızlandı. Helikopter, Denizli’ye 30 kilometre uzaklıktaki Honaz İlçesi’ne inmek zorunda kaldı. Tedavisi tamamlanan talihsiz Şirvan, daha sonra Ankara’ya ulaşabildi.

KÖK HÜCRE NAKLİ

Şirvan, Sağlık Bakanlığı Etik Kurulu’nun iyileşme umudu görmemesine rağmen, üç ay önce de kök hücre nakli için Almanya’nın Düsseldorf kentindeki Xcell Hastanesi’nde ameliyat masasına yattı. Kalça kemiğinden enjeksiyon yöntemiyle ilik alınan Şirvan, başarılı geçtiği öne sürülen ameliyatın ardından Denizli’ye dönüp annesi Funda Bilge ve ağabeyi Yaşar Duran (14) ile birlikte yaşamaya başladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!