Şırnak'tan sıfır noktasına

Güncelleme Tarihi:

Şırnaktan sıfır noktasına
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2008 10:39

Genelkurmay Başkanlığı’nın Güneydoğu turunun ikinci günündeyiz. Şırnak’ta sabah 08.00’de uyandık. Şırnak’taki karargâhta bayramlaşma töreninin ardından sınır karakollarına, yani tam sıfır noktasına gitmek üzere helikopterlere bindik...

Haberin Devamı

ZEYNEP GÜRCANLI'NIN OBJEKTİFİNDEN SIFIR NOKTASI...

Zeynep GÜRCANLI

 

SEN RAHAT OL TÜRKİYEM, MEHMETÇİK BAYRAMDA DA DAĞLARDA...

 

ŞIRNAK'TAKİ TEK BAYAN YÜZBAŞI'DAN TÜRKİYE'YE MESAJ

 

Şırnak’taki bayramlaşma töreninde Tabip Yüzbaşı Nihal Eryılmaz asker annelerine ve Tüm Türkiye’ye bir mesaj gönderdi ve “Evlatları burada güvende” dedi.

 

Tabip Yüzbaşı Nihal Eryılmaz... Bu karargâhtaki tek bayan o. Tabip Yüzbaşı Eryılmaz Elazığlı ve üçüncü yılını doldurmuş.

 

Haberin Devamı

Askerliğin çok onurlu bir meslek olduğunu söyleyen Tabip Yüzbaşı Eryılmaz asker annelerine ve Tüm Türkiye’ye de bir mesajı var.

 

“Mehmetçik anneleri üzülmesin, evlatları burada güvende”

 

2016 METREDE MEHMETÇİK NÖBETTE

 

Şırnak’taki karargahta bayramlaşmanın ardından sınır karakollarına gitmek için skorskylere bindik. 6 skorsky havalandı ve Beyaz Kaya Sınır Karakolu’na indik.

 

Fakat dağlık alan olduğu için helikopterler tek tek inmek zorunda kaldı.

 

Burası Beyaz Kaya Sınır Karakolu. Tam sıfır noktası. Mehmetçik burada tam 2016 metre yükseklikte nöbet tutuyor, vatan toprağını bekliyor.

 

Bulunduğumuz yerin karşısı Kuzey Irak toprakları. Karşımızda Kato Dağı var ve onun arkasında da PKK kampları…

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/kadin_banner.jpgSIFIR NOKTASINDA BAYRAMLAŞMA

 

Haberin Devamı

Jandarma Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu sıfır noktasında omuz omuza görev yapan askerler ve köy korucularının bayramını kutladı. Bekiroğlu yaptığı kısa konuşmada “Bayram günü Mehmetçik ve köy korucuları bu noktada görev yaptığı için ülkenin bayramı huzur içinde geçirdiğini vurguladı.

 

“Önce vatan diyerek zor koşullar altında görev yaptığımızı biliyorum. Ama bu nedenle ülkemiz bayramı huzur içinde geçiriyor” dedi.

 

"ELLERİNDEN ÖPERİM ANNE"

 

Ankara’lı Uzman Jandarma Çavuş Hayri Koç “Ailemin uzağındayım ama sınır hattını koruyorum. Biz burada olduğumuz için ailelerimiz rahatta. Tüm gazilerin ve şehit annelerinin ve ailemin bayramını kutluyorum”

 

Haberin Devamı

Artvinli Serdar Gündoğu “Ailemin ellerinden öperim. Rahat olsunlar biz buradayız”

 

GÜRVİL ÜS BÖLGESİ

 

Gürvil Üs Bölgesindeyiz..  PKK’nın Sinad Kampı’nın tam karşısına kurulan bu bölge, kilit öneme sahip. Çünkü burası teröristlerin geçiş noktası…

 

BATMAN'DA OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI

 

Gürvil Üs Bölgesi'nden helikopterlerle Mardin'e geldik. Mardin'den önce Batman'a gidecektik fakat Batman'daki olumsuz hava koşulları nedeniyle oraya gidemedik.

 

Benim bulunduğum helikopterde bulunan Jandarma Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu'nu Şırnak'a indirik.

 

Şu an Ankara'ya gitmek için uçağımızı bekliyoruz.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!