Şırnak ve Diyarbakır'da 1 ton esrar ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Şırnak ve Diyarbakırda 1 ton esrar ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2008 18:38

ŞIRNAK ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüklerine bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği ‘Tuzak’ adı verilen operasyonda, 1 ton esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 35 kişiden, 11'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

Şırnak ve Diyarbakır Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu şebekesine yönelik 3 aydan bu yana sürdürdüğü teknik takibin ardından ‘Tuzak’ operasyonu için harekete geçti. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Şırnak ve Diyarbakır Emniyet Müdürlükleri ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon kapsamında, Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçeleri ile Diyarbakır'da eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonlarda Şırnak'ta 23, Cizre'de 5, Silopi'de 4 ve Diyarbakır'da 3 olmak üzere, toplam 35 kişi aynı anda gözaltına alındı. Zanlıların yapılan sorgulamalarında gösterdikleri yerlerde toplam 1 ton esrar, 363 kök hintkeneviri bitkisi, 27 cep telefonu, 38 sim kart, 10 hafıza kartı, 3 bilgisayar, 194 CD ile birlikte 3 video kasedi ele geçirildi.

35 zanlı, polisteki sorgularının ardından ‘suç işlemek için örgüt kurmak, suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak, uyuşturucu madde satmak, uyuşturucu madde ticaretinde aracılık yapmak ve uyuşturucu madde kullanmak’ suçlarından Şırnak'ta Adliye'ye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan 35 zanlıdan 11'i tutuklarken, 24'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!