Şırnak Valisi: Çocuklarınıza sahip çıkın

Güncelleme Tarihi:

Şırnak Valisi: Çocuklarınıza sahip çıkın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2009 15:29

ŞIRNAK Valisi Ali Yerlikaya, Cizre İlçesi’nde dün yapılan izinsiz gösteride başından yaralanan 10 yaşındaki Şükrü Bağana’ya tedavi gördüğü hastanede geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Şükrü Bağana’nın annesi ve yakınlarıyla da konuşan Yerlikaya, ailelerin çocuklara sahip çıkmasını isterken, onlar da “Polislere söyle çocuklara insaf etsinler” dedi.

Cizre’de dün PKK yandaşlarının bildiri dağıtması üzerine kepenk kapama ve yer yer izinsiz gösteriler düzenlendi. Polisin göstericileri dağıtmak için müdahalesi sırasında Cizre Menderes İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Şükrü Bağana, başına isabet eden gaz mermisi ise yaralandı. Başında kırık tespit edilen ve ameliyat olan Bağana’yı vali Ali Yerlikaya Şırnak Devlet Hastanesi’nde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

VALİ İLE AİLE ARASINDA GEÇEN DİYALOG

Vali Yerlikaya, Bağana’nın annesi Berfin Bağana, teyzesi Salime Baydar ve diğer yakınlarıyla konuştu ve çocuğun sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.

Berfin Bağana, Kürtçe olarak “Oğlum okuldan geldikten sonra saat 15.00 sıralarında dışarıya çıktı. Başına bu olay geldi” dedi. Vali Yerlikaya, “Cizre savcılığımız olayı inceliyor. Nasıl olduğu araştırılıyor, hakikat ortaya çıkacak. Amu şu anda size düşen çocuğunuzun yanında olup ona moral verip destek olmanızdır. Büyük geçmiş olsun, dileğimiz böyle şeyler hiç olmasın, tüm yavrular bizim yavrularımız. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, bu yavru benim de yavrum. Çocuklarınızı bu durumlarda bahçenin dışına çıkmaması konusunda uyarın. Çocuklarınıza sahip çıkın” dedi.

Vali Yerlikaya’nın konuşmasının ardından teyze Salime Baydar, çocukları tutamadıklarını ve olayın kapılarının önünde maydana geldiğini ileri sürerek, “Olay sokak ortasında oldu, çocuk kafasından yaralandı. Daha sonra motosikletle gelen iki genç onu hastaneye götürdü” dedi.
Vali Yerlikaya bunun üzerine, “Sen, sana anlatılanları söylüyorsun, Biz hakikat, doğru neyse ona göre hareket ediyoruz” dedi. Teyze Baydar, “Sen de polislere söyle çocuklara insaf etsinler, çocuklara günahtır. Her gün çocukların ölüm haberini alıyoruz. Biz Rus göçmeni değiliz, biz de bu memleketin vatandaşlarıyız” diye konuştu.

“ÇOCUKLAR TAŞ ATIYOR”

Teyzenin sözleri üzerine Vali Ali Yerlikaya, çocukların taş attığını görüntülerden izlediğini belirterek, şunları söyledi:

“Çocuklarınızın taş attığı insanlar da bu memleketin insanı. Onlar da burada görev yapıyor. Senin komşun diyor ki, evimize barkımıza gidemiyoruz. Taş atılıyor bunlara engel olun. Görevini yapan insanlara mahalle sakinlerinin yardımcı olması lazım. Bizim küçük çocuklarla hiç bir sorunumuz yok. Ama yasayı çiğneyen insanlarla sorunumuz var. Biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. Herkes, ben size, siz bize yardımcı olmamız gerekir. Netice ortaya çıksın daha sonra konuşuruz. Bu genel bir değerlendirmedir. Allah bu yavruyu hepimize bağışladı. Allah sağlık ve afiyet versin. Senin şahsında tüm annelere Allah sabır versin. Hiçbir annenin yüreğinin acımamasını temenni ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!