Şırnak’ta kömür ocağında göçük, 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

Şırnak’ta kömür ocağında göçük, 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2008 13:18

ŞIRNAK’ta özel bir firmaya ait kömür ocağında bugün meydana gelen göçükte 25 yaşındaki Serhat Kaplan yaşamını yitirdi. Şırnak’ta dün bir bayka kömür ocağında meydana gelen göçükte de 45 yaşındaki Abdurrahman Gündüz ölmüştü.

Cevizdüzü Mevkisi’nde bu sabah özel firmaya ait kömür ocağında 10 işçinin çalışması sırasında göçük meydana geldi. İşçilerden 9’u kendi imkanlarıyla göçükten kurtulması başarırken, toprak altında kalan Serhat Kaplan, arkadaşlarının yardımıyla ağır yaralı olarak çıkarıldı. Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kaplan, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ocakta çalışan işçilerden Sıdık Kartal, ölen Serhat Kaplan’ın vurduğu ilk kazmada göçük olduğunu belirterek, “O daha fazla toprağın altında kaldı. Biz kendi imkanlarımızla çıkarıp hastaneye kaldırdık ancak kurtaramadık, Çok üzgünüz” dedi.

Şırnak’ta dün yine özel bir firmaya ait kömür ocağında dün göçük meydana gelmiş ve Abdurrahman Gündüz yaşamını yitirmişti. Şırnak Valisi Ali Yerlikaya her iki göçük olayıyla ilgili cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma başlattığını belirterek, “Böyle üzücü olayın bir daha yaşanmamasını diliyorum” diye konuştu.

Şırnak Belediye Başkanı DTP’li Ahmet Ertak, iki gün içinde iki işçinin kömür ocaklarında yaşamlarını yitirmesinden büyük üzüntü duyduklarını söyledi. İnsanların kömür ocaklarında güvensiz ve olumsuz koşullarda çalıştığını öne süren Başkan Ertak, bölgede acilen istihdam alanlarının yaratılmasını istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!