Şirket Ağına Güvenli Erişim

Güncelleme Tarihi:

Şirket Ağına Güvenli Erişim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2007 00:00

USRobotics, MAXg 9108A kablosuz modem için IPSec tabanlı VPN sonlandırma desteğini duyurdu.

Haberin Devamı

USRobotics, Kablosuz MAXg ADSL2+ Ağ Geçidi USR209108A ürünü için IPSec tabanlı VPN (sanal özel ağ) sonlandırma desteğini duyurdu. Bu yeni özellik, ürün için yazılan bir firmware içinde bulunuyor ve www.usr.com adresinden indirilebiliyor.

IPSec tabanlı VPN, İnternet üzerinden en güvenli iletişim yolu olarak kabul ediliyor. Evden ya da başka bir ofisten şirket ağına ulaşmakta kullanılan yöntemlerin başında gelmekle birlikte, bugünkü VPN yazılım istemcilerinin ciddi bir yetersizliği söz konusu. VPN bağlantısı bir kere kuruldu mu, kullanıcı artık yerel ağdaki kaynaklara, sözgelimi yerel yazıcılara ya da ağa bağlı veri depolama cihazlarına erişimini kaybediyor. VPN cihazları bu sorunu çözüyor. Ancak, bilgi işlem yöneticilerine başka bir sorun yaratıyor. Uzak ağdaki bütün bilgisayarların trafiğini VPN tüneli üzerinden şirket ağına yönlendiriyor. Bu da bilgi işlem müdürlerini korkutuyor.

USRobotics'in yeni firmware'i ile Kablosuz MAXg ADSL2+ Ağ Geçidi kullanıcıları VPN üzerinden şirket ağına bağlanırken aynı zamanda kendi yerel ağ kaynaklarına da ulaşabilecek. Bilgi işlem bölümü yöneticileri de sadece erişim yetkisi verilen bilgisayarların şirket ağına eriştiğinden, yetkisiz bilgisayarların ağa giriş yapmadığından emin olabilecek. Bu konu bilgi işlem yöneticileri için çok önemli, çünkü kurumsal ağa yetkisiz bir bilgisayarın giriş yapması çok ciddi sorunlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!