Şırıngalı sapık yakalandı sorular bitmedi

Güncelleme Tarihi:

Şırıngalı sapık yakalandı sorular bitmedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2008 07:36

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde, 11 Şubat'ta 2 kız öğrenciye, 14 Şubat'ta 2'si hemşire 3 kamu görevlisi kadına, dün sabah da tekstil atölyesinde çalışan iki kıza şırıngayla asit sıkılması nedeniyle ilçede oluşan kabus, saldırıları yaptığı idiasıyla 28 yaşındaki Deniz K.'nın yakalanıp tutuklanmasıyla sona erdi. Ancak bu arada Deniz K.'nın bacaklarında da asit yanığı izleri olduğu ortaya çıkarken olayda soru işaretleri bitmedi. İfadesinde “Bana yaptılar ben de başkalarına yapmak istedim” diyen Deniz K.'nın bacaklarındaki asit izlerinin nedeni araştırılıyor.

İŞTE SAPIĞIN GÖRÜNTÜLERİ

İlçede 5 gün süren korku, cumartesi sabahı da 2 kadına şırıngalı asit sıktıktan hemen sonra yakalanan ve ilk ifadesinde “Ben yaptım” diyen evli fabrika işçisi Deniz K.'nın yakalanmasıyla sona erdi. Akşam Adliye'ye sevkinden önce yapılan doktor kontrolünde, Deniz K.'nın bacaklarında da asit yanığına rastlandı. İki kız öğrenciye sit atmadan bir gün önce kendisine de böyle bir saldırı yapıldığını, ynan pantolonunu çöpe attığını söyleyen Deniz K., “Bana yapana ben de yaparım” diyerek kadınları hedef aldığını söyledi. Ancak polisin araştırmasında, zanlının bacağındaki asit yanığının fabrikadaki çalışma sırasında kazayla olduğu bilgisine ulaşıldı. Fabrika yetkilileri ise zanlının işi gereği çizmeyle çalıştığını, böyle bir kaza bildirimi olmadığını söyledi.

Yakalandığında üzerinde şırınga çıkan ve psikilojik bozukluğu olduğu izlenimi veren Deniz K. için Mersin Barosu'ndan görevlendirilen avukat Duran Küçüköner, pazartesi günü dilekçe vererek sanığın Adli Tıp tarafından müşahadeye alınıp psikilojik durumunun incelenmesini isteyeceğini söyledi.

BAŞKA SALDIRGAN DA OLABİLİR

Bu arada, 11 Şubat'taki ilk saldırılardan birine hedef olan Cengiz Topel Lisesi son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki G.K.'nın, saldırganın yanında başkalarının da olduğunu belirterek “Bunun da eteği kısa” dendiğini söylemesi, Deniz K.'nın da “Bana asit sıkıldı” demesi, başka bir şırıngalı saldıgan olabileceğini gündeme getirdi.

Saldırıya uğrayan öğrencilerden G.K. kendisine asit sıkanların 3 kişi olduklarını tahmin ettiğini söyledi. Şırıngayı sıkanın yüzünü görmediği için yakalanan zanlı Deniz K. ile yüzleştirilmediğini söyleyen G.K. şöyle dedi:

“Ben bu kişiyi teşhis etmedim. Suratını hatırlamıyorum. Ben kesinlikle 3 kişi olduğunu düşünüyorum. Çünkü benim yanımdan 3 uzun boylu kişi geçtikten birkaç saniye sonra bacaklarımda aşırı yanma hissettim. O kişilerden başka yanımdan geçen erkek olmadı o anda. Tek değildi yani. 3 kişiydiler. Arkama bakamadım, kaçıp kaçmadıklarını görmedim. Çorabım yanıyordu o anda kaçıp kaçmadıklarını göremedim. Onlardan sonra zaten yanımdan geçen kimse olmadı. Uzun boylu kişiler olduğunu çok iyi biliyorum. Bu ifademi polise de verdim.”

İFADENİN DİKKAT ÇEKEN SATIRLARI

Çocuksu bir psikolojiye sahipmiş gibi görünen Deniz K. bacağındaki yanık ve bu saldırıları nedene yaptığı konusunda şöyle ifade verdi:

“Bana niye yaptılar bilmiyorum. Bu durum psikolojimi bozdu, bacaklarıma baktığımda sinirlerim bozuluyordu. Aklıma şırınga ile bana zarar veren maddeyi başkalarına sıktığımda onlara nasıl zarar verebileceğini görmek geldi. Ben de aynı acıyı verip tattırmak istedim. Bu hoşuma gitti. Neden böyle bir şey yaptığımı bilmiyorum ama bu benim için oyun gibi bir şeydi. İfadem bittikten sonra beni eve göndereceksiniz değil mi?”

Deniz K. ifadesinde, kendisine asit sıkanın erkek olduğunu söyleyince, kendisinin neden kadınları hedef aldığı soruldu. Zanlı bu soruya sadece “Bilmiyorum ki” diye yanıt verdi.

Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuklanan Deniz K. ile ilgili fezleke Cumhuriyet Savcısı tarafından yeniden incelendikten ve soruşturma tamamlandıktan sonra açılacak davada olayın netleşmesi bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!