‘Siren Abla teşekkürler’

Güncelleme Tarihi:

‘Siren Abla teşekkürler’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 00:00

Şanlıurfa’nın Harran İlçesi’ne bağlı Konacık Köyü’nde hayırsever modacı Siren Ertan Çarmıklı tarafından yaptırılan ana sınıfı törenle açıldı.

Geçen yıl Nisan TOGEM tarafından başlatılan ‘100 Okul İçin Dilek Ağacı’ projesi düzenlendi. Çarmıklı, ağaçta yer alan 100 mektup içinden doğum yılını simgelediği için 71 numaralı mektuba sahip çıktı. Mektupta, Harran’ın Konacık Köyü’nde bulunan ve yeni okul yapıldığı için atıl durumda bulunan 2 derslikli binanın ana sınıfına dönüştürülmesi istendi.

Mektubu aldıktan sonra Genç Gönüllüler Derneği ile birlikte eski okul binasını yeniden restore eden Çarmıklı, burayı okul öncesi eğitimin verileceği ana sınıfına dönüştürdü.

56 öğrenci anasınıfında

Çarmıklı’nın binanın onarımı, donatım malzemeleri, eğitim araç ve gereçlerinin teminini sağlamasının ardından, köyde öğrenim gören 56 anasınıfı öğrencisi ders görmeye başladı. ‘Konacık Siren Ertan Çarmıklı Anasınıfı Derslikleri’ adı verilen okul için dün açılış töreni düzenlendi. Köyde düzenlenen törene Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Harran İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıfat Demirkol, modacı Siren Ertan Çarmıklı, köy sakinleri ile öğrenciler katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!