Siparişe göre köpek hırsızlığı

Güncelleme Tarihi:

Siparişe göre köpek hırsızlığı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2010 14:37

MUĞLA’da siparişe göre, eğitimli ve değerli köpekleri 50- 100 TL karşılığında çaldırıp yüksek fiyata satan şebeke tespit edildi. Emniyet Müdürü Kadir Ay, kapsamlı inceleme başlattıklarını söyledi.

Muğla'da son 15 gün içerisinde Golden Retriever, Sivas Kangal'ı ve Rottweiller cinsi köpeklerin çalınması hayvanseverlerin tepkisine neden oldu. Artan şikayetler üzerine harekete geçen polis, siparişe göre, eğitimli ve değerli köpekleri 50- 100 TL karşılığında çaldırıp yüksek fiyata satan bir şebeke bulunduğunu tespit etti. İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, “İlimizde bu gibi olayların yaşanması bizi üzdü. Gelen şikayetler üzerine geniş çaplı inceleme başlattık. En kısa zamanda sorunu çözüme kavuşturacağıma inanıyorum” dedi.

Mehmet Polat Caddesi üzerinde internet kafeterya işletmeciliği yapan 52 yaşındaki İbrahim Pehlivan da geçen 3 Ağustos’ta ‘Çilek’ isimli 4 yaşındaki dişi Golden Retriever cinsi köpeğinin çalındığını anlattı. Pehlivan, “Çilek' çalındığı günden bu yana gözüme uyku girmiyor. Her gün ağlıyorum. Üzüntüm kat kat arttı. Çalanların elleri kırılsın. Kızımı çok özledim” diye dert yandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!