Sipariş hırsızlığı çetesi çökertildi

Güncelleme Tarihi:

Sipariş hırsızlığı çetesi çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 16:49

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde, anlaştıkları bazı mağazaların sahiplerinin verdiği sipariş üzerine fabrikalardan mal sevk edilen kamyon ve TIR'ları içindeki mallarla birlikte çalan çete, operasyonla çökertildi.

9 kişi gözaltına alınınken, çetenin kiraladığı depoda da 11 kamyon çalıntı mal ele geçirildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şubesi ekipleri, Gebze'yi üs olarak kullanıp TEM yolunun Gebze- Körfez ve Hendek geçiş noktalarında büyük mağazalara mal taşıyan kamyonları çalan şebekenin peşine düştü. Ekipler, bazı büyük mağazaları da soyduğu anlaşılan, bazı mağazalardan aldıkları toplu sipariş üzerine hırsızlık yaptığı da belirlenen, liderliğini Recep Örnekol'un yaptığı çeteyi düzenlenen operasyonla çökertti. Recep Örnekol ile birlikte çete mensubu olduğu iddia edilen Osman Soydoğan, Levent Yıldıran, Abuzer Karataş, Adem Örnekol, Ömer Yüksel, Kenan Kırmaç, Sedat Aygül ve İbrahim Yüksel de yakalandı.

Yapılan ilk tesbitlere göre bugüne kadar çaldıkları malların yaklaşık değerinin 2 milyon TL'ye yakın olduğu belirlendi.
Çetenin İstanbul Esenler'de kiralıkları dephoda da son soygunlardan elde ettikleri 1 kamyon sabun, 1 kamyon pet şişe su, 1 kamyon kumaş, 1 kamyon ayçiçek yağı, 1 kamyon çimento, 1 kamyon bira, 1 kamyon koli bandı, 1 kamyon penye kumaş ve iplik, 1 kamyon çocuk bezi, 1 kamyon şeker ve sakız ve 1 kamyon plastik ham maddesi ele geçirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!