Sinop’ta ‘denenen hava aracı’ düştü

Güncelleme Tarihi:

Sinop’ta ‘denenen hava aracı’ düştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2009 00:00

Sinop’un Erfelek İlçesi’nde dün 13.00 sıralarında düşen uçak görünümünde ve yaklaşık 4 metre boyundaki cisim heyecan yarattı.

DÜŞEN ARACIN FOTOĞRAFLARI

Sinop Valisi Mustafa Hakan Güvençer,”Bilimsel araştırmalar çerçevesinde denemeleri sürdürülen bir hava aracı olduğunu söyleyebilirim. Vali olarak başka bir açıklama yapmam mümkün değil” dedi. Kısa süre sonra, Milli Savunma Bakanlığı, Genel Sekreterliği, düşen aracın, İnsansız Hava Aracı Projesi çerçevesinde deneme uçuşu yaptığını ve ‘teknik aksaklıklar’ nedeniyle düştüğünü bildirdi.

Yazılı açıklamada, ‘Taktik (Geliştirme) İnsansız Hava Aracı Projesi’nin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçları doğrultusunda başlatıldığı, gelinen aşamada ihalede yer alan firmalardan ilkinin 28 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Sinop’ta fiili uçuşlu gösterim (demo) yapmak üzere davet edildiği ifade edildi.
Açıklamada, ‘’Yapılan olağan çalışmalar sırasında, bu sabah itibariyle gerçekleştirilen ilk uçuş esnasında meydana gelen teknik bazı aksaklıklar nedeniyle uçak düşmüştür. Proje ile ilgili faaliyetler (testler vb.) yedek uçakla devam etmektedir’’ denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!