Sınırda, sarhoş Yunan gerginliği

Güncelleme Tarihi:

Sınırda, sarhoş Yunan gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk-Yunan sınırında önceki gün sarhoş Yunan askerlerinin neden olduğu gerginlik ve taciz ateşi, Dışişleri Bakanlığı tarafından kınandı.

Edirne'nin Meriç İlçesi'nin Yunanistan sınırındaki Adasarhanlı Köyü yakınlarında Ada Mevkii'nde, önceki akşam saat 19.00'da alkollü Yunan askerleri taciz ateşi açtı. Türk askerlerinin ateşe karşılık vermesiyle, çatışma 20 dakika sürdü. Olayda can kaybı ve yaralanma meydana gelmedi.

Görgü tanığı köylülerin ifadelerine göre, taciz ateşine Türk tarafından uyarı ateşiyle karşılık verilmesi üzerine, Yunanlı sınır devriyelerinin bir bölümü sınırın iç kesimine kaçtı. Çatışma sırasında bölgedeki Türk askerleri teyakkuza geçti. Bölgedeki tarlalar boşaltıldı. Meriç Jandarma Komutanlığı'ndan bölgeye takviye kuvvet sevkedildi. 12'inci Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Küplü Sınır Karakolu bölgesinde dün meydana gelen olayın bir silahlı çatışma olmadığını belirten üst düzey bir askeri yetkili, ‘‘Yunan tarafının silahlı tacizine karşılık verilmiştir’’ dedi. Taciz sırasında bir kurşun da Adasarhanlı Köyü'nde DSP İl Genel Meclisi Üyesi Hakki Akduman'ın evinin penceresine isabet etti. Kurşun evin camını kırıp yatağa saplandı. Olay anında evde bulunan ve yatağına kurşun saplanan 19 yaşındaki Derya Akduman, ‘‘Odamda arkadaşımla birlikteydik. O anda babam bahçemizi suluyordu. Üç dakika önce çıktığım odaya kurşun saplandı. Babam şoke oldu. Başının üzerinden geçen bir merminin evin camını kırdığını söyledi’’ dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Yunan askerlerinin tutumu kınanarak şöyle denildi;

‘‘İstikrarlı ve huzurlu ortamı bozmaya yönelik Yunan sınır devriyelerinin neden olduğu bu kabul edilemez davranışı kınıyoruz. Yunan sınır makamlarını, tehlikeli sonuçlar doğurabilecek bu tür davranışların tekrarının önlenmesi için gerekenlerin yapılmasına davet ediyoruz.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!