Sınırda bayram

Güncelleme Tarihi:

Sınırda bayram
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Akraba olan ve halen bir bölümü Türkiye'de, bir bölümü Suriye'de yaşayan aileler, iki ülkeyi birbirinden ayıran tel örgüler arkasından bayramlaştı.

İki ülke yetkililerinin bayram öncesi yaptığı görüşmelerin olumlu sonuçlanması üzerine tampon bölgede bayramlaşmaya izin verildi. İznin duyulması ile birlikte Türkiye-Suriye sınırının sıfır noktasındaki Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde bayramın ikinci ve üçüncü günü ‘mahşeri kalabalık’ toplandı.

Hüzünlü dakikalar

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen vatandaşlar, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Haseki, Resulayn, Telalef kasabalarından gelen yakınlarıyla sınırda bulunan Ceylanpınar İlçesi'nde tel örgüler arkasında bayramlaştı. Tel örgüler arkasında sadece birbirlerini uzaktan görerek bayramlaşan iki ülkenin insanları arasında zaman zaman hüzünlü anlar da yaşandı.

Mehmetçik'ten yardım

Birbirleriyle uzaktan konuşan ve hatırlarını soran vatandaşlar karşılıklı hediye atarak sevgilerini göstermeye çalıştılar. Tel örgünün üzerinden birbirlerine şeker, çay, ayakkabı, sigara ve tesbih gibi hediyeler atan iki ülke vatandaşları arasındaki sevgi köprüsüne Mehmetçik aracı oldu ve vatandaşların tampon bölgeye düşen hediyelerini sahiplerine ulaştırdı.

Sarılıp öpüşmek istiyorlar

Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı tampon bölgede gün boyu bayramlaşan vatandaşlar, sınır bölgesinde daha düzenli görüşmeler yapmak istediklerini, yakınları ile daha yakından görüşüp, sarılmak istediklerini söylediler. Vatandaşlar, bayramlarda sınır kapısınının açılmasını istedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!