Sınıra gece boyunca askeri sevkıyat yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Sınıra gece boyunca askeri sevkıyat yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 10:51

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Sınır Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından yapılan hain saldırı ardından bölgede askeri hareketlilik üst düzeyde devam etti. Hakkari, Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca bölgesinden sınır karakollarına gece konvoylar halinde asker sevk edildi.

Haberin Devamı

PKK'lı teröristlerin Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Sınır Jandarma Karakolu'na cuma günü yaptığı saldırı ardından bölgedeki askeri birliklerin ‘alarm' durumu sürüyor. Bölgedeki terör yuvaları bir yandan hava operasyonları bombalanırken, sınırdaki karakollara da askeri yığınak yapıyor. Sınır karakollarında güvenlik en üst düzeye çıkarıldı.

Hakkari, Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca'da sınır karakollarına gece boyunca asker taşıyan araç konvoyları gidip- geldi. Dün gece Şemdinli İlçesi'nden hareket eden frekans karıştırıcı 4 jammer aracın eskortluğundaki yaklaşık 50 araçlık konvoy, Yüksekova'ya, oradan da Dağlıca bölgesine yöneldi. Hakkari'den çıkan bir askeri konvoy da yine Yüksekova ve Şemdinli İlçesine oradanda Sınırdaki Derecik bölgesine doğru gitti. Konvoyun geçiş güzergahında bulunan karakollarda yol üzerinde çok sayıda asker güvenlik önlemi aldı. Konvoydaki araçlarda sınıra sevk edilen askerler kendilerini görüntüleyen kameralara el salladı.

Haberin Devamı

Aktütün Karakolu'na yapılan hain saldırıda güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen PKK'lı teröristlerin otopsilerinin ardından kimliklerinin belirlendiği ve halen hastane morgunda bekletildiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!