Sınır kapıları yol geçen hanı: 196 kaçak

Güncelleme Tarihi:

Sınır kapıları yol geçen hanı: 196 kaçak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2001 11:53

İzmir'in Menderes ve Çeşme ilçelerinde, yasadışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan 64, Van'da 102, Tatvan'da da 29 olmak üzere toplam 196 kaçak yakalandı.

Haberin Devamı

İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Menderes'e bağlı Gümüldür Beldesi'ndeki ''Elit'' ve ''Sercan'' adlı otellerde kalan 5'i kadın 7'si çocuk toplam 54 Türk, ihbar üzerine, gözaltına altındı. Jandarmada sorgulanan bu kişilerin, yurtdışına kaçmak amcıyla beldeye geldikleri belirlendi.

Çeşme İlçesi'nde de şişme botlarla Yunanistan'a kaçmak isteyen Afganistan uyruklu 10 kişi yakalandı.
İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Feyyaz Alev, kaçaklar hakkında yasal işlem yapılacağını, yurtdışına illegal yollardan çıkış ve girişlerle mücadelenin aralıksız sürdürüldüğünü kaydetti.

VAN'DA DA 102 IRAKLI

Van'ın Gevaş, Gürpınar ve Başkale ilçelerinde, yurda kaçak yollarla giriş yapan 102 Iraklı yakalandı.
Gürpınar'ın Bozyiğit Köyü kırsalı ile Çuh Gediği meviinde devriye görevini sürdüren geçici köy korucuları, yurdakaçak yollarla giriş yapan ve ilçe merkezine yaya gitmeye çalışan 35 Iraklı'yı yakaladılar.

Iraklılar, ilçe merkezine getirilerek Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildiler. Başkale'nin Yurttepe Köyü kırsalında, jandarma tarafından yapılan aramalarda 36 Iraklı ile bunlara yardım, yataklık ve kılavuzluk ettikleri tespit edilen Sinan, Mehmet ve Erol Ç. yakalandı.

Haberin Devamı

Gevaş'ın Balaban Köyü'nde 6, Muradiye'nin Ünseli Beldesi'nde ise Metin Doğan yönetimindeki 34 Z 6904 plakalı otomobilde sahte pasaport ve sahte Türkiye Cumhuriyeti kimlikli 4 Iraklı ele geçirildi.

Öte yandan, Van'ın Yeşilsu Köyü yakınlarında gerçekleştirilen operasyonda da, yurda kaçak yollarla giriş yaptıkları belirlenen ve Van merkeze gitmek isteyen 21 Iraklı yakalandı. Yetkililer, söz konusu Iraklıların, ''Pasaport Kanunu'na muhalefetve sınır ihlali'' suçlarından gözaltına alındıklarını, yasal işlemlerin tamamlanmasından sonra sınır dışı edileceklerini, bunlara yardım eden 3 kişinin de mahkemeye sevk edileceğini bildirdiler.

TATVAN'DA 29 KAÇAK

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde, yurda kaçak yollarla giriş yapan 20 Irak ve 9 Afganistan uyruklu yakalandı.
Bir ihbarı değerlendiren Emniyet ekipleri, tren garına baskın düzenledi.

Burada yapılan aramada, trenle İstanbul'a gitmek isteyen ve yurda kaçak yollarla giriş yaptıkları tespit edilen 20 Irak ve 9 Afganistanlı yakalandı.

Tatvan Emniyet Müdürü Selami Doğruay, yabancıları 200'er dolar karşılığında İstanbul'a götürmek isteyen Nihat P, Remzi S, Salih P, Abdullah A, Saadettin Y. ve Servet O'nun gözaltına alındığını, yakalanan yabancıların yasal işlemlerinin tamamlanmasından sonra sınırdışı edileceklerini söyledi.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!