Siniora geziyor, tatilciler isyan ediyor

Güncelleme Tarihi:

Siniora geziyor, tatilciler isyan ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2008 11:46

Muğla’nın Bodrum İlçesi'ne eşi ve çocuklarıyla tatile gelen Lübnan Başbakanı Fuad Siniora’nın kaldığı otelden her çıkışında alınan sıkı güvenlik önlemleri, tatilcileri çileden çıkardı. Siniora’nın dün akşam Yalıkavak beldesindeki Mehmet Çuhadar’ın işlettiği Memedof Balık Restoran’a giderken yolun trafiğe kapanması, yarım saatten fazla araçlarında beklemek zorunda kalan tatilcileri isyan ettirdi.

Haberin Devamı

TATİLCİLER İSYANDA / FOTO GALERİ

KONUK BAŞBAKAN'IN KORUMALARI ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI

Yalı beldesindeki beş yıldızlı Kempinski Barbaros Bay Hotel’de kalan Lübnan Başbakanı Fuad Siniora eşi ve çocuklarıyla tatilin tadını çıkardı. Ancak ülkesindeki karmaşa nedeniyle Siniora'nın Bodrum'da diğer yabancı devlet adamlarından daha sıkı güvenlik önlemleriyle korunması zaman zaman tatilcileri sıkıntıya soktu. Siniora eşi ve çocuklarıyla dün akşam da Yalıkavak Beldesi'ndeki Mehmet Çuhadar'ın işlettiği Memedof Balık Restoran'a gitmek üzere otelden 8 araçlık konvoyla çıktı. Konvoy Kızılağaç köyü yolunda hızla gidişi sırasında bir koruma aracı emekli öğretmen çiftin bulunduğu 48 UY 680 plakalı aracın aynasını parçaladı. Kazaya karışan koruma aracı yoluna devam ederken en arkadaki koruma aracı yolu kesip arkadan gelen gazetecilerin de bulunduğu araçların yola devam etmesine izin vermedi. Onlarca araç yarım saat kadar yolda bekletilirken bazı vatandaşlar araçlarından inip tepki gösterdi. Bunun üzerine korumalar yolu açtı.

Haberin Devamı


Aracının aynası parçalanan emekli öğretmen “Karşıdan konvoy ve koruma araçlarını görünce yolun kenarına çekip yavaşladım, ancak aynama hızla çarpıp parçalayan araç ve konvoy durmadan yoluna devam etti, şikayetçi değilim” dedi. Konvoyun sonunda bulunan koruma aracındaki polisler ise emekli çiftten özür dileyerek Kempinski Otel’e gitmeleri durumunda zararın karşılanacağını belirterek gönül almaya çalıştı. Havalimanına turist götüren rehber Nedim Parıltı, “Turistlere uzun süre yolun kapatılmasını izah edemedik. Londra uçağına yetişmeye çalışan 14 İngiliz turist endişeli anlar yaşadı. Bu güzergahta üç gündür aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Yollar sık sık kapatılınca neden kapatıldığını turistlere anlatmakta güçlük çekiyoruz” dedi.


Bu arada Ege’nin en batı ucundaki Yalıkavak beldesindeki ünlülerin balıkçısı Memedof Balık Restoran’da Siniora ve konukları için 12, korumalar için 15 kişilik yer ayrılırken resroranın büyük bölümüne de müşteri alınmadı. Siniora’nın gelişinden önce de korumaların restoran müşterisi tatilcilerin otomobillerini 100 metre ileriye park etmelerini ve restorana yürüyerek gelmelerini isteyince gerginlik yaşandı.

Haberin Devamı

Balık restoranda gün batımını seyreden Siniora’nın Lübnanlı konsolos yetkililerine, yaşanan sıkıntıların kendisini de üzdüğünü, tatil yapanların keyfini kaçırmayacak önlemler alınmasını, güzel günler geçirdiğini söyleyip tatsızlık istemediğini söylediği belirtildi.

Memedof’un işletmecisi Mehmet Çuhadar, “Siniora ve yakınları çok mütevazi insanlar. Başbakan’a tuzda laos, kalamar ve ahtapot kızartma ile yörenin ot ve sebzelerinden hazırlanan meze ve salata ikram ettik. Sonunda ise sahanda eritilmiş sıcak helva sunduk. Siniora ve yakınlarının işletmemizden memnun kalmaları bizleri mutlu etti” dedi.


Başbakan Siniora 5 Ekim Pazar günü ülkesine dönecek.

Haberin Devamı

SİNİORA'NIN UYARISI İŞE YARADI

Bodrum'da tatilini sürdüren Lübnan Başbakanı Fuad Siniora, cuma namazını kılmak için belediye meydanındaki Adliye Camii’ne gelirken, eşi Zına Siniora ve çocukları, Oasis Alışveriş ve Kültür Merkezi’ne giderek alışveriş yaptı.

Siniora ve beraberindekileri taşıyan araçların oluşturduğu konvoyun, otelden 20 kilometre uzaklıktaki Adliye Camii’ne gelirken, 50 kilometre hızı geçmemesi ve trafik işaretlerine uyması dikkat çekti. Siniora'yı, meydana gelişi sırasında çarşıyı gezen Lübnan ve Suriyeli turistler Arapça olarak “Hoşgeldiniz, nasılsınız” diyerek selamladı.

Siniora cuma namazını yaklaşık 600 vatandaşla beraber kılarken, cami dışında patlayıcı eğitimi alan Nena isimli Alman kurdu araçlarda arama yaptı. Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği Siniora’yı yabancı turistler de ilgi ile izledi, fotoğraf ve görüntü çekmeye çalıştı. Başbakanlık korumalarının, bu sabahtan itibaren vatandaşlara ve gazetecilere yönelik daha iyi ve kibar davranışı dikkat çekti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!