Sınıfta vurdu

Güncelleme Tarihi:

Sınıfta vurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2006 00:00

Adana’nın Kozan İlçesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy Lisesi, aşk cinayetiyle sarsıldı. Son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Serap M., yine son sınıf öğrencisi olan sevgilisi Tuğral Ülger’i ders sırasında, tabancayla kalbinden vurarak öldürdü.

Mehmet Akif Ersoy Lisesi 11- K sınıfı öğrencisi 17 yaşındaki Tuğral Ülger, aynı okulun 11- İ sınıfında okuyan sevgilisi Serap M. ile olan ilişkisini bir süre önce bitirdi. Dün sabah okula gelen Serap M, saat 07.00’de başlayan ilk derse girmedi. 15 dakika sonra, kendini terk eden Tuğral Ülger’in okuduğu 11- K sınıfına kapıyı çalıp girdi. Biyoloji öğretmeni Zehra Şahbaz’ın ders anlatmasına aldırmadan doğruca Tuğral Ülger’e yöneldi.

ÖĞRETMEN BAYILDI
/images/100/0x0/55ea359af018fbb8f87180c0


Serap M., Tuğral Ülger’in oturduğu sıraya gelerek, arkadaşlarının da duyacağı bir şekilde "Beni neden terk ettin?" diye sordu. Sınıfta büyük bir sessizlik hakim oldu. Gözlerini kısıp sorusuna yanıt bekleyen Serap M. bir anda çantasından çıkarttığı tabancayla Tuğral Ülger’e yakın mesafeden ateş etti. Göğsünden vurulan Tuğral Ülger yere yığılırken, sınıftaki öğrenciler çığlıklar atarak kaçıştı, öğretmen Zehra Şahbaz korkudan bayıldı. Bir otomobille Kozan Devlet Hastanesi’ne götürülen Tuğral Ülger, kurşun kalbine isabet etiği için doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Serap ile Tuğral arasında iki yıldır ilişki olduğunu belirten arkadaşları şunları söyledi: "Geçen yaz Serap, Tuğral’ı terketti. Ancak Tuğral, Serap’ı ikna edince tekrar çıkmaya başladılar. Bir süre sonra da Tuğral, ’Sen beni terketmiştin, şimdi de ben seni terkediyorum’ diyerek arkadaşlığını bitirdi. Bu yüzden araları bozuldu. Sık sık tartışırlardı. Bu sabah ilk dersin ortasında Serap kapıyı vurup içeri girdi. Doğruca Tuğral’ın sırasına gidip başında dikildi. ’Beni neden terk ettin?’ diye sorduktan sonra çantasındaki tabancayı çıkarıp ateş etti."

BENİ NEDEN TERK ETTİN
/images/100/0x0/55ea359af018fbb8f87180c2


Liselilerin yıllar süren aşkı cinayetle bitti. Terk edilen 17 yaşındaki Serap M. sevgilisi Tuğral Ülger’i, biyoloji dersinin ortasında kapısını çalarak girdiği sınıfında, tek kurşunla kalbinden vurdu. Tabancasını ateşlemeden önce sevgilisine "Beni neden terk ettin" diyen Serap, yakalandıktan sonra "Seni kullandım demesi ağırıma gitti" sözleriyle kendini savundu.

’Seni kullandım’ dedi çok ağırıma gitti

LİSELİ Serap M.’nin kendisini terkeden Tuğral Ülger’i öldürdükten sonra elindeki Belçika yapımı Browning marka 9 mm. çapındaki tabancayı şuursuz bir şekilde sallaya sallaya binadan ayrılmak istediği anlaşıldı. Arkasından koşan Okul Müdürü Hüzeyfe Fındık’ın kapıdan çıkarken Serap M.’yi yakaladığı ve elindeki tabancayı aldıktan sonra odasına götürdüğü gelen polislere teslim ettiği belirtildi. Yaşı küçük olduğu için Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınmadan Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilen Serap M.’nin burada verdiği ifadede, cinayeti işlemeye 2 gün önce karar verdiği anlaşıldı. Okula gelmeden önce evlerinin bodrum katında tabancanın çalışıp çalışmadığını test etmek için bir el ateş eden Serap M.’nin boş kovanı yanında okula getirdiği ve ateş ettikten sonra bu kovanı da sınıfa attığı anlaşıldı. Serap M. Cumhuriyet Savcısı’na verdiği ifade şöyle dedi: " 2 gün önce telefonla konuşurken, benden ayrılmak istediğini söyledi, tartıştık. Bana ’Seni kullandım, buraya kadar’ deyince çok sinirlendim. Öldürmeye karar verdim. Evde bulunan ve dedemden kalma bulundurma ruhsatlı tabancayı alıp, okula gittim. Sınıfa girip, ateş ettim. Sözleri çok ağırıma gitmişti, üzgünüm." Serap M. ifadesinin ardından sevkedildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı ve Kozan Cezaevi’ne kondu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!