Sınıfta cinayet

Güncelleme Tarihi:

Sınıfta cinayet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 22:45

Bursa’da kentin gözde okullarından Hürriyet Anadolu Lisesi´nde dün sabah saatlerinde dehşet veren bir olay yaşandı.

Haberin Devamı

10´uncu sınıf öğrencisi Hasan C. (16), sabah birlikte okula geldiği arkadaşı aynı yaştaki Nilüfer Acar´ı sınıfta tabancayla başından vurarak öldürdü. Liseli çocuk daha sonra aynı silahla intihara kalkıştı. Nilüfer Acar, olay yerinde yaşamını yitirirken, Hasan C. ağır yaralı olarak Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kan gölüne dönen sınıfı gören öğrenciler büyük panik yaşarken, hastane acil servisinde duran kalbi çalıştırılan Hasan C. yoğun bakımda tedavi altına alındı. Babasına ait ruhsatsız tabancayla olayı gerçekleştiren Hasan C.’nin sınıf arkadaşlarıyla birlikte kullandıkları 'Kupkuru' adlı WhatsApp grubundan olaydan bir saat önce tüyler ürperten mesajlar attığı ortaya çıktı.

Mesajlarında organlarının bağışlanmasını isteyen Hasan C.,  "Arkamdan katil matil de demeyin, kız kendi istedi, istiyordu. Katil olmayı isterdim, sınıfa gelip ya da dışarıda seri 50- 100 kişiyi öldürmek ne güzel olurdu” diye yazdı. Onur ve Tatyana Acar çiftinin iki çocuğundan büyüğü olan Nilüfer Acar’ın, Ukrayna doğumlu olduğu kaydedildi. Ayşe ve Sargun C. çiftinin büyük çocuğu Hasan C.´nin ise okulda başarılı bir öğrenci olduğu öğrenildi. Olayla ilgili Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü idari soruşturma başlattı.

‘KIRMIZI REÇETELİ İLAÇ KULLANIYORDU’
Olayla ilgili lisede görev yapan bir öğretmen Hürriyet’e şu bilgileri verdi: “Erkek öğrencinin dersine girmiyordum ama sınıf öğretmeninden duymuştum, öğrencinin kırmızı reçeteli ilaç kullandığını, pskilojik tedavi gördüğünü biliyorum.” Öğrencinin geçtiğimiz yıl dersine giren başka bir öğretmen ise, “40 yıl düşünsem böyle bir şey tahmin edemezdim” dedi. Bursa Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir yetkili ise olayla ilgili öğretmenlere öğrencilere sahip çıkacağız. Onlara gerekli psikolojik desteği vereceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!