Sinemaseverlere seçenek çok

Güncelleme Tarihi:

Sinemaseverlere seçenek çok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2002 11:35

Bilgi'de Sinema'da 2. Uluslararası Sinema Okulları Buluşması'nın yanısıra çeşitli başlıklar altında film gösterimleri de yapılıyor. Hem gözlere hem kulaklara hitap eden Electronic Life Forms, Alain Delon filmleri toplu gösterisi, Vizyon Köpüğü ve Kısa Film Günleri.

Haberin Devamı

Electronic Life Forms 

Üniversitenin Müzik Bölümü ve Urban Bug işbirliğiyle 11-18 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan "Electronic Life Forms" adlı etkinlik kapsamında 13, 15, 17  Mayıs tarihlerinde elektronik müzik ve clubbing kültürü üzerine yapılmış ve şimdiden kült statüsüne "aday olan" Human Traffic (1999) ve Groove (2000) filmlerinin yanısıra,  DJ Spooky, Future Sound of London, Orbital, Prodigy gibi önemli D.J ve gruplarla yapılmış röportajları da içeren  Modulations (1998) adlı belgesel gösterilecek.  Gözlere olduğu kadar kulaklara da hitap eden belgeselin müzikleri büyük usta Karlheinz Stockhausen'a ait.

 Alain Delon Toplu Gösterisi 

21. Uluslararası İstanbul Film Festivali sırasında "Beyazperdede Bir İlah: Alain Delon" başlığı altında gösterilen filmleri kaçırdığına üzülenlere müjde! Alain Delon filmlerinin tümü, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı ve Fransız Kültür Merkezi'nin  katkılarıyla, sinemaseverlere sunulacak. 

Haberin Devamı

Vizyon Köpüğü 

Bu bölümde İstanbullu sinemaseverler  25 Mayıs ile 29 Mayıs tarihleri arasında, 2000 yılı Akademi Ödülleri'nde ve bir çok  önemli festivalde Hilary Swank'e En Ä°yi Kadın Oyuncu ödülünü kazandırmış olan 1999 Amerikan yapımı  "Boys Don't Cry  (Erkekler AÄŸlamaz) adlı filmi izleyebilir.Â

Bu başlık altında 1 Haziran  ile 5 Haziran tarihleri arasında izlenebilecek bir diğer film ise sinemamızın genç auteurlerinden Zeki Demirkubuz'a ait. Yönetmenin "Karanlık Üstüne Öyküler" dörtleseninin ilk filmi olan Yazgı), vizyondayken filmi görememiş olanlar için yeni bir fırsat.

 Kısa Film Günleri  

Genç kısa filmcilerin filmlerini gösterebilecekleri mecralara bir yenisini ekleme amacıyla hazırlanan " Kısa Film Günleri"nin Mayıs ayındaki konuk kısa filmcileri ve yönetmenleri sırasıyla şöyle:

Adak (Tunç Erenkuş & Gürol Minareci)
Zehra ile Adalı (Ardıç Özçinik)Â
Silahla YaÅŸamak (Serdar Yılmaz & Burak Yedek);Â
Kırmızı, Mavi ve Griler (Serdar Yılmaz & Burak Yedek) 
Hasanoğlan (İsa Özdemir & Enver Özüstün)
Sis (Biray Dalkıran)
Bitti Fax Kağıdı / Anti-Film (Özgür Yaşaroğlu)
Bu Seçim Bitmez  (Kemal Çipe).
İstanbul (Kemal Çipe).

(Hürriyetim/ Kültür- Sanat)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!