Sinemada ambargo krizi

Güncelleme Tarihi:

Sinemada ambargo krizi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2010 00:00

Mars Sinemaları’nın kullanılan argo dil nedeniyle “Çakal” ve “Günah Keçisi” filmlerine ambargo uyguladığı iddiası, sinema sektöründe şaşkınlık yarattı.

Haberin Devamı

Mars’ın ortağı Muzaffer Yıldırım, yaptığı açıklamada böyle bir yasaklamanın söz konusu olmadığını söyledi.

Muzaffer Yıldırım (Mars Entertainment Ortağı)

İş yapacak filmin önünü tıkamayız


Öncelikle şunu belirteyim, biz “Günah Keçisi”nin dağıtımcısı değiliz. O filmin dağıtımını Medyavizyon üstlendi. Biz ticaret yapıyoruz. Sonuçta satmayacak ürünü vitrine koymazsınız. Kanyon’da “Turist” filmi birinci olurken “Recep İvedik” yedinci olabilir. Biz de salona ve müşteri profiline göre film koyuyoruz. “Günah Keçisi” daha bize gelmedi bile. Ama ikinci haftada duruma göre daha fazla salon açılabilir. Sonuçta iş yapacak filmin önünü de tıkamayız.


Zeynep Korkmaz (Çakal’ın yapımcısı)

+18 uyarısı aldık

Sinema sahipleri, salonların konumlandığı alandaki profile göre filmlere salon veriyor. Onların açısından bakarsanız çok haklılar, ticaret yapıyorlar. AFM ya da Mars diye hedef göstermek yersiz. Programlama yanlış yapılıyor, bazı filmler gişe tarihleriyle sık sık oynuyor, yığılmalar oluyor. Sadece bu hafta 8 film gösterime giriyor. Öte yandan biz de filmimiz gösterilsin istiyoruz. “Çakal” +18 uyarısı aldı, içeriği nedeniyle.

Haberin Devamı


Cenk Özakıncı (Günah Keçisi’nin yönetmeni)

Filme neden saldırıyorlar?

Biz bu haberlerin kaynağını anlamış değiliz. Daha montajı bitmemiş bir filme neden saldırılıyor bilemiyorum. Filmimizde ne belden aşağı espriler ne de porno görüntüler var. İnsanlarda bu filmle ilgili büyük bir beklenti var, o yüzden gerekirse genel izleyici kitlesine göre yeniden montajlanır.     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!