Sınav sahtekarı 9 kişiye gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Sınav sahtekarı 9 kişiye gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

ÖSS Türkiye genelinde, başkasının yerine sınava girmek isteyen toplam 9 kişi yakalanarak, gözaltına alındı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Dr. Fethi Toker yaptığı açıklamada, Ankara ve Hatay'dan 1'er kişi, Diyarbakır'dan 2 kişi, Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nden 3 kişi ve İçel'den 2 kişi olmak üzere, Türkiye genelinde toplam 9 kişinin, başkasının yerine sınava girmek isterken yakalandığını bildirdi. Toker, yerine başkasını sokan adayların sınavlarının iptal edildiğini, bu işe karışanlar hakkında cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacağını ifade etti.

Mersin'de, Öğrenci Seçme Sınavı'na, 500 milyon lira karşılığında başkalarının yerine sınava giren 2 kişi suçüstü yakalandı.

Mersin Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Taylan Ördek ve Matematik Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Mehmet Ali Topçu (üstte), yerine sınava girdiği adayların kimliği ile yakalandı. Gözaltına alınan Ördek ve Topçu'nun sorgusu sürerken polis, adaylar Cuma Gezgör ve Enver Takanak'ı arıyor.

Antakya'da Ataker İlköğretim Okulu'ndaki kontrolde, Yusuf Genç'in yerine sınava girmek isteyen Erdal Atilla, yakalandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!