Sınav komisyonunda tabanca çekilmiş...

Güncelleme Tarihi:

Sınav komisyonunda tabanca çekilmiş...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 1997 00:00

Haberin Devamı

Refahyol Hükümeti döneminde, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) personel almak için açılan sınavın, cevap kağıtları düzeltilerek adları bildirilen partililere kazandırıldığı ve sınav komisyonu üyeleri arasında tabanca çekmeye kadar varan kavgalar yaşandığı ortaya çıktı.

23 Kasım 1996'da SHÇEK Çankırı Şabanözü H. Alpay Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne personel alımı için sınav yapıldı. Ancak, sınav kağıtlarıyla oynanarak, RP'li Devlet Bakanlığı'ndan gönderilen listede belirtilen kişilere kazandırıldı.

Sınav komisyonu üyelerinden, SHÇEK Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Ömer Faruk Hocaoğlu, buna itiraz etti. Ancak Komisyon Başkanı, SHÇEK Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Saim Şahin, ‘‘İtiraz etme, sınavı bakanlıktan gönderilen listede bulunanlar kazanacak'' dedi. Bunun üzerine tartışmaya giren Hocaoğlu, bir ara tabancasını da çekti, ancak kavga diğer üyelerce, büyümeden önlendi. Bunun üzerine Hocaoğlu, komisyon üyeliğinden istifa eti ve olayı, bir gün sonra, elle yazdığı bir dilekçeyle Çankırı Valiliği ile SHÇEK Genel Müdürlüğü'ne şikayet etti. Ancak Çankırı Valiliği, şikayeti işleme koymadı. SHÇEK Genel Müdürlüğü de Hocaoğlu'nu cezalandırma yolunu seçti. Hocaoğlu, SHÇEK'deki şube müdürlüğü görevinden alınıp Gazi Kız Yetiştirme Yurdu'na öğretmen tayin edilerek kurumdan uzaklaştırıldı.

CHP'YE ŞİKAYET

Hocaoğlu, yeni hükümetin kurulmasından sonra CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin ile temas kurarak, skandalı belgeleriyle anlattı. Hocaoğlu'nun bu sınavda yapılan yolsuzluk için Valilik ve SHÇEK'e yaptığı suç duyurusu şöyle: ‘‘23.11.1996 tarihinde yazılı sınavı olan SHÇEK Genel Müdürlüğü'ne bağlı Çankırı Şabanözü H. Alpay Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi için yapılan sınav sonucunda, sınav kağıtlarının okunması sırasında adil davranılmayarak, yazılı sınavını kazanamayan şahısların imtihan cevap kağıtları düzeltilerek yüksek puan verilmiştir. Bundan dolayı sözlü sınava katılmak istemiyorum. Bu haksızlığa tahammül edemeyeceğimden sınavın iptalini ve gereğini bilgilerinize arz ederim. 24.11.1996 Ömer Faruk Hocaoğlu, Sınav Komisyon Üyesi.''

Sınav skandalını Hürriyet'e değerlendiren Keskin, ‘‘RP'nin tüm kamu kuruluşları sınavlarında bu yöntemi uyguladığı anlaşılıyor. Yeni hükümet, Refahyol döneminde yapılan tüm sınavları yeniden değerlendirmek zorundadır. Kağıtlar üzerinde yapılan sahtekarlıklar ortaya çıkarılıp, ilgili kişiler hakkında derhal soruşturma açılmasını bekliyoruz'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!