Sinagogda düğün meydanda iftar

Güncelleme Tarihi:

Sinagogda düğün meydanda iftar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2008 00:00

Yahudilerin kültürel ve tarihi mirasını tanıtmak, amacıyla, her yıl 30 Avrupa ülkesiyle eşzamanlı düzenlenen "Yahudi Kültürü Avrupa Günü", 7 Eylül Pazar günü, altıncı kez İstanbul’da da kutlanacak.

Sergiden konferansa çok sayıda etkinliğin yer aldığı program kapsamında Galata’daki iki kez terör saldırısına hedef olan Neve Şalom Singagogu’nda sembolik bir Yahudi düğünü yapılacak. İsteyenler, kimliklerini göstererek, düğünü izleyebilecek. Barış Vahası anlamına gelen, İstanbul’un en büyük sinagogu Neve Şalom, düğün günü çiçeklerle süslenecek, özel olarak ışıklandırılacak.

Bu arada Yahudi yemeklerinin de tanıtıldığı Avrupa Günü’nde, Ramazan’a denk geldiği için Galata Meydanı’nda iftar yemeği de verilecek.

Etkinliklerin tanıtımını dün Schneidertemple Kültür Merkezi’nde tanıtan Türk Yahudi Cemaati Basın Sözcüsü İvo Molinas, barışa giden en önemli parametlerden birinin, insanların ve toplumların birbirini anlaması olduğunu belirterek, "Yahudi Kültürü Avrupa Günü, bu duvarların yıkılması açısından önemli" dedi. Molinas, bazı anketlerde, ’Komşunuzun kim olmasını istemezsiniz?" sorusuna hálá Yahudiler’in ilk sırayı aldığını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!