Şimdiki çocuklar çok şanslı

Güncelleme Tarihi:

Şimdiki çocuklar çok şanslı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2008 00:00

Teknolojiye direnmenin anlamı yok. Hızla gelişen teknolojiyle birlikte oyuncaklar da çağ atlıyor. Oyuncaklar çocuklarımızı gerçek hayata hazırlayan önemli bir araç. Dünya artık teknoloji ile döndüğüne göre çocuklarımızın oyuncakları da bu gerçeğe uygun olmalı.

Çevrecİ oyuncak

Hidrojenli otomobil

Hidrojenle çalışan arabalar trafikte yaygınlaşmadan oyuncağı yapıldı. Bu oyuncak araba hidrojen yakıt sistemi ile çalışıyor. Aracın yanında ayrıca bir cihaz bulunuyor ve bu cihaz sudaki hidrojeni ayrıştırıyor. Ardından bu hidrojeni otomobilin içindeki küçük bir balonun içine transfer edince hidrojen buradan yavaşça oksijen ile tepkimeye girerek reaksiyon yaratıyor ve motoru harekete geçiriyor. Hidrojeni ayrıştırmak 10 dakika, bu hidrojen ile otomobilin dolaşması ise 3 dakika sürüyor.

129 $

ODAMINGÖKKUŞAĞI

Rainbow

Oda içerisinde yapay bir gökkuşağı oluşturan oyuncak, yapay bir prizma gibi davranan LED’lerle üretilmiş. Gökkuşağı üreten bu özel oyuncak masa üstünde durabildiği gibi duvara da monte edilebiliyor. LED teknolojisi sayesinde gerçekçi renkler üreten bu oyuncağın ürettiği gökkuşağını isterseniz tek renkle isterseniz tüm renkleriyle de görmek mümkün.

30 $

ÖRÜMCEKROBOT

Roboquad

Roboquad, çok yönlü hareket yeteneğine sahip ve sensörleri ile etrafında olayları algılayabilen 4 ayaklı bir robot. Renkli ışıldayan ışıkları, tekno ses efektleri ve gerçekçi eklem bacakları var. Dış dünyaya olan hassasiyeti, kişilik ve davranışlarına göre agresiflik seviyesi de ayarlanabiliyor. Önceden programlanmış 72 fonksiyonu olan Roboquad etrafını görerek tarıyor ve ses sensörleri ile sesleri algılayabiliyor.

282 YTL

ÇOCUKCEPTELEFONU

Firefly

Firefly çocuk cep telefonu, eğlenceli melodisi, 7 ayrı renkte ekran ışığı, 5 farklı animasyonu, yanıp sönen ışıkları, saydam ve değiştirilebilir kapağı, özel tasarlanan aksesuarları, dayanıklılık sağlayan özel malzemesi ve kullanım kolaylığıyla çocukların aileleriyle iletişimini eğlenceye dönüştürüyor. Rengarenk tasarımları olan Firefly, tüm GSM operatörleri ile uyumlu ve sadece çocuklar için üretiliyor. Firefly, direk 112 Acil Servis’e bağlanan acil durum tuşuyla, acil durumlarda hayat kurtarabilme özelliğine de sahip.

155 YTL

İNTERAKTİFROBOT

Droid

Star Wars oyuncaklarından biri olan bu robot, seslere karşın tepki verebiliyor ve yaklaşık 30 sözcük grubuna karşı özel bir duyarlılık gösteriyor. Daha çok yaşça büyük çocuklar için uygun olan bu oyuncak bir hizmetçi ve arkadaş gibi davranıyor. Özel sözcük ve jestlere duyarlı olduğu için talimatlar eşliğinde hareket edebiliyor. Ayrıca sensorleri ve navigasyon özelliği sayesinde belirlenmiş bir yönde hareket ettiği gibi dans da edebiliyor.

499 YTL

MUCİZEFIRILDAK

Levitron

Nostaljik oyuncak topacın yeni versiyonu olan Levitron, bir mıknatıs plaka ile çalışıyor. Topaç kısmı havada hiçbir yüzeyle teması olmadan döndürülebiliyor. Doğru ayarlandığında, çevrildikten sonra dakikalarca havada asılı duruyor. Amerikan Creative Gifts firmasının ürettiği bu oyuncak 1970’li yıllarda keşfedilen manyetik levitasyon metodu ile yapılmış. Oyuncak kaldırma plakasını üzerine oturtuluyor ve topaç bu plakanın üzerinde çevriliyor. Topaç dönmeye başladıktan sonra, plakayı, yukarı doğru yavaşça kaldırıp belli bir yüksekliğe ulaştıktan sonra çekince, topaç kendi başında havada durmaya başlıyor.

109 YTL

MİNİHELİKOPTER

BladeRunner III

The BladeRunner III, hem robot hem helikopter olarak çok iyi bir performansa sahip. Sağa sola, yukarı aşağı ve ileri geri gibi farklı yönlerde kullanıcısına uzaktan kontrol imkanı veren heli-robot 10 dakika boyunca uçabiliyor. Üstelik lityum bataryası ile çabucak şarj edilebiliyor. Ayrıca bu helikopteri kullanmak için bir uçma deneyimine de ihtiyaç yok, çünkü kutusundan hemen uçmaya hazır bir şekilde çıkıyor. Bladerunner III, hem çocuğunuzu hem de sizi çok eğlendirecek.

50 $

NEDENAĞLIYOR

Why Cry

İspanya’da üretilen "Why Cry" isimli alet sayesinde, bebekleri anlamak kolaylaşacak. Bu alet, bebeklerin ağlamasına neden olan beş temel sorunu gösteriyor: Acıkma, sıkılma, rahatsızlık ve ağrı, uyku, gerginlik veya korku. Alet, üzerindeki farklı algılama sistemleri ile bebek hangi nedenle ağlıyorsa onu gösteren ışıklarla uyarıda bulunuyor. Cihaz ağlama seslerini, tonlarına göre analiz ederek yorumluyor. Böylece bebeğin neden ağladığı anlaşılınca ihtiyacı hemen giderilebiliyor.

120 YTL
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!