Şimdi tatil zamanı

Güncelleme Tarihi:

Şimdi tatil zamanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2003 02:01

İlk ve ortaöğretim okullarında 16 Eylül 2002 Pazartesi günü başlayan 2002-2003 eğitim-öğretim yılı maratonu, dün tamamlandı ve uzun tatil başladı. 13,5 milyonu aşkın öğrenci yaklaşık 3 ay sürecek tatilin ardından 8 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacak.

Uzmanlar zayıf karneye karşı velileri uyarıyor: ‘‘Çocuğunuza kızmak yerine başarısızlığının nedenleri üzerine düşünün. Onları hiçbir şekilde kırmayın...’’ Karnelerin alındığı eğitim yılının son gününde, tüm yurtta kimi üzen, kimi güldüren ilginç olaylar da yaşandı.

Zayıf karneliye polis desteği

Erzurum'da ilköğretim ve orta dereceli okullarda karnesinde zayıf bulunan öğrenciler, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi polisleri tarafından ailelerine teslim edildi. Karne dağıtım törenlerinin yapıldığı ilköğretim okulları ve lise önlerinde önlem alan Çocuk Şubesi'nde görevli polisler, karnesinde zayıf olduğu için morali bozuk olan öğrencileri tesbit ettiler. Karnesindeki zayıf nedeniyle yıkılan öğrencilere üzülmemeleri yolunda öğüt veren polisler, üzüntülü öğrencileri evlerine götürerek ailelerine teslim etti. Aileleri de çocuklarına kötü davranmamaları konusunda uyardılar.

Kırtasiyecide not düzeltilir

Şanlıurfa'daki bazı öğrenciler, geçen dönem de görüldüğü gibi yine bazı kırtasiyelerde hileyle zayıf notlarını düzelttiler. Şanlıurfa Lisesi yanında bulunan kırtasiye dükkanları, bu öğrenciler sayesinde en kazançlı günlerini yaşadı. Zayıf notlar üzerlerine band yapıştırılıp silindi, yerine iyi not yazıldı.

Dördüzlerin sevinci

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde bu yıl okula başlayan Kübra, Şeyma, Esra ve Enes Yenal isimli dördüzler karne sevinci yaşadı. Atatürk İlköğretim Okulu'nda birinci sınıfı bitiren dördüzler, karnelerini öğretmenleri Dilek Ayata'nın elinden aldılar.

Şofbenden zehirlendi

Muş'ta Yavuzselim İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Betül Ulvi, karne almasına bir gün kala evdeki şofbenden zehirlenerek yaşamını yitirdi.

Karnesini göremedi

Antalya'nın Alanya ilçesinde kamyonun altında kalarak hayatını kaybeden 7 yaşındaki Mehmet Sait Kendiseven, pekiyi ile dolu karnesini göremedi. Alanya Bilgi Bulut İlköğretim Okulu birinci sınıfta okuyan Mehmet Sait Kendiseven'in öğretmeni Servet Aras, diğer öğrencileriyle birlikte gözyaşı döktü.

Karneyle Nutuk

İzmir'de ilköğretim ve orta dereceli okullarda 2002-2003 eğitim-öğretim yılı karnelerin dağıtılmasıyla birlikte sona erdi. Vali Yusuf Ziya Göksu ve Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Çavuşkoy İlköğretim Okulu'nda katıldıkları karne töreninde çocuklara karnenin yanısıra, birer tane de Atatürk'un ‘‘Nutuk’’ kitabı hediye etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!