Şimdi de Speed

Güncelleme Tarihi:

Şimdi de Speed
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'daki ‘Extacy Operasyonu’nda ünlü isimler gözaltına alındı. Gençlerin, ‘Speed’ adlı yeni bir uyuşturucuya alıştırılmaya çalışıldığı belirlendi.

İstanbul Narkotik Polisi, önceki gün gerçekleştirdiği son operasyonda Hollanda'dan getirilen ‘Speed’ adlı sentetik uyuşturucu ile tanıştı. ‘Speed’ ile birlikte ‘Mutluluk hapı’ olarak tanınan ‘Extacy’ pazarladıkları belirtilen 4 kişi ve içici olduğu belirtilen Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in yeğeni İhsan Azmi Ersoy gözaltına alındı. Sanıkların sorgularında isimlerini verdikleri ve ‘‘Uyuşturucunun reklamında kullanıyorduk’’ dedikleri manken Sinem Üretmen, sunucu Sevda Demirel ile oryantal Sibel Gökçe sorgulandı.

İkisi üniversite öğrencisi

Sokak Timleri, Beyoğlu'nda bir barda satıcı Mert Daşdemir'i yakaladı. İstanbul Üniversitesi Adalet Yüksek Okulu öğrencisi Daşdemir'in sorgulaması sonucu, lüks gece kulüplerinde DJ'lik yapan Marmara Üniversitesi Sinema-TV öğrencisi Serkan Yılmaz ve Ayhan Sönmez'e ulaşıldı. Sönmez ve Yılmaz da uyuşturucuyu Umut Ateş'ten aldıklarını söylediler. Ateş ile içici olduğu belirti-len İhsan Azmi Ersoy da yakalandı. Operasyonda 5 gram ‘Speed’ ve 631 adet ‘Extacy’ hapı ele geçirildi.

Sekiz ünlü isim daha

Uyuşturucunun pazarladıkları iddia edilen Sevda Demirel, Sibel Gökçe ve Sinem Üretmen de önceki geceyarısı Narkotik Şube'ye getirildi. Satıcıların sorgularında, sosyeteden 8 ünlü isim daha verdikleri, ancak bu kişilerin şubeye çağrılmadığı iddia edildi. Sanıklardan Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in yeğeni, ünlü karikatürist Ali Ulvi Ersoy'un oğlu İhsan Azmi Ersoy'un da ‘içici’ olarak açıklanmasına rağmen gözaltında tutulması soru işaretlerine neden oldu. DGM’ye sevk edilen 5 sanık tutuklandı.

Kokainden 5 kat etkili

Narkotik Şube dedektiflerinin adını daha önce duydukları ‘Speed’ Türkiye'de ilk defa ele geçirildi. Kirli beyaz renkte olan sentetik uyuşturucu Speed'in uyarıcı özelliği olduğu belirtildi. Kokainden 5 kat etkili olan Speed' in ABD ve Hollan-da'da yaygın şekilde kullanıldığı öğrenildi.

Yine Sevda Demirel

Yakalanan sanıkların ‘‘Uyuşturucunun reklamında kullanıyoruz’’ dedikleri Sevda Demirel Narkotik Şube'de ifade verdi. Serbest bırakılan Demirel açıklama yapmadı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!