Şimdi de sabah ayazı vuruyor

Güncelleme Tarihi:

Şimdi de sabah ayazı vuruyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Avcılar Belediyesi tarafından oluşturulan ve depremzedelere gıda, temizlik maddesi, giyecek ve ilaç yardımında bulunan Acil Yardım Ekibi'nde, eczacılar eczanelerinden getirdikleri ilaçları dağıtıyor.

Türkiye'yi sarsan depremde evleri hasar gördüğünden sokaklarda kurdukları derme çatma çadırlarda yatan depremzedeler, şimdi de sabah ayazı ve sabaha karşı düşen çiğ nedeniyle soğukalgınlığıyla karşı karşıya.

Evlerine giremeyerek, parklarda, toprak, beton demeden buldukları boşluk alanlarda kendilerine çadırlar kuran depremzedeler, bölgelerinde kurulan yardım merkezlerine en çok soğukalgınlığı, bademcik şişmesi şikayetiyle başvuruyor.

Avcılar Belediyesi tarafından oluşturulan ve depremzedelere gıda, temizlik maddesi, giyecek yanında ilaç yardımında bulunan Acil Yardım Ekibi'nde, eczacılar eczanelerinden getirdikleri ilaçları ihtiyacı olanlara dağıtıyor. Soğukalgınlığının yanında, depremzedelerin en çok şikayet ettikleri hastalıklar ise ishal ve depresyon. Kendi çabalarıyla buldukları ilaçları tükenmek üzere olan ekibin tek isteği bu ilaçların temin edilmesi. Sağlık kontrolü yapacak bir ekip bulunmadığı için depremzedelere muayene etmeden ilaç vermek zorunda kaldıklarını söyleyen ve Acil Yardım Ekibi'nde gönüllü olarak çalışan Kuzguncuk Sağlık Ocağı doktoru Çağatay Çırpıcıoğlu, ‘‘Dışarıda yatan depremzedeler, sabah ayazı nedeniyle üşüterek, hasta oluyor. Ayrıca ishale yakalanan ve depresyona giren hastalar da var. Bunlara ilaç vermek gerekiyor. Bize başvurarak, şikayetlerini söylüyorlar. Ama burada muayene edecek bir ekip bulunmadığından ve depremzedelerin çokluğundan mecburen muayene etmeden ilaç veriyoruz’’ dedi.

Soğukalgınlığı, ishal ve depresyon ilaçlarının tükenmeye başladığını belirten Çırpıcıoğlu, ‘‘Elimize hiç tetanoz aşısı ulaşmadı. Öksürük şurubu, her türlü ishal ilacı, enjektör gibi eksiklerimiz var. Bunların temin edilmesini istiyoruz’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!