Şimdi de hapiste hücreye kapattılar

Güncelleme Tarihi:

Şimdi de hapiste hücreye kapattılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD'de baktığı çocuğu boğulmaktan kurtardığı halde, 8 yıla mahkum edilen Fügen Gülertekin, ‘‘memura saygısızlıktan’’ hücre cezasına çarptırıldı.

EŞİ Erdal Gülertekin, hücre cezasının, Chicago Başkonsolosu Yavuz Aktaş'ın Fügen Gülertekin'i ziyaret etme girişimde bulunmasından sonra verildiğini açıkladı. Eşine daha önce Columbus polisi tarafından yapılan tacizin hapishanede de sürdürüldüğünü söyleyen Erdal Gülertekin, daha önce de internette eşi için hazırlanmış olan web sitesi nedeniyle Columbus savcısının kendilerine göz dağı verdiğini söyledi.

Gazeteci yasağı

Columbus'da kreşte bakmakta olduğu bir çocuğu boğulmaktan kurtardığı halde, onu sarsarak çocuğa zarar verdiği gerekçesiyle 8 yıl hapse mahkum edilen Fügen Gülertekin'in desteklenmesi, Columbuslu yöneticileri hoşnut etmedi. Gülertekin'in Türk gazetecilerle görüşmesi de yasaklandı. Haluk Şahin'in Fügen Gülertekin ile ilgili kitabından tedirgin olan Columbuslu yöneticiler, bu yüzden gazeteci yasağı koydular.

Mahkumlar da şaşkın

Bir yıla yakın bir zamandır Columbus hapishanesinde bulunan Gülertekin'e daha önce evinde elektronik kelepçe takılmasının cezadan sayılmadığını belirten Erdal Gülertekin, hapishanedeki mahkumların bile Figen'in 8 yıllık cezasının, ortada herhangi bir ölüm olmadığı halde verilmiş olmasına şaşırdıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!