Şimdi de ’Gölbaşı’na taşıyacağım’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Şimdi de ’Gölbaşı’na taşıyacağım’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2006 00:00

Rahşan Ecevit, dün akşam NTV’de yayınlanan ’Neden’ programında gazeteci Can Dündar’a, Devlet Mezarlığı’na defnedilen, ancak Oran’daki ODTÜ Ormanı’na nakledileceği konuşulan eşi Bülent Ecevit’in naaşını, Ankara Gölbaşı’nda bir arazi satın alıp oraya taşıyacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Ecevit’in Devlet Mezarlığı’na defnedilmesi için gerekli yasa değişikliğini yapan AKP’den ise "Bir devlet adamı için Devlet Mezarlığı’nda yatmaktan daha şerefli ne olabilir" yanıtı geldi.

BEN SÖYLEMEDİM

Ecevit’in Devlet Mezarlığı’na gömülme fikrinin kendisinden gelmediğini, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın önerisi üzerine ve acil çözüm gerektiği için bu kararı aldığını söyleyen Rahşan Hanım, şöyle konuştu: "Bir arazi satın alacağız, onun sevdiği bir yer olsun istiyoruz. Gölbaşı’nda bir yer satın alıp oraya koyacağız. Sayın (Orgeneral Yaşar) Büyükanıt geldi, onların bir toplantı yaptıklarını söyledi. Ben de kendimi onlara bıraktım."

ECEVİT VAKFI

Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit’in adının kurulacak bir vakıfla yaşatılacağını da söyledi; "Geleceği hiç düşünmeden yaşadığımız için burayı da bir vakıf haline getirmek istiyorum" dedi. Ecevit’e ait zengin kütüphanenin de vakfa tahsis edileceğini kaydeden Rahşan Hanım, eşinin Osmanlı tarihi konusunda bir kitap çalışması yaptığını da sözlerine ekledi. "Son kitabı bitirmişti, üzerinden geçiyordu" diyen Rahşan Hanım, bu konuda İlber Ortaylı’dan yardım isteyeceğini belirtti. Rahşan Hanım, Bülent Ecevit’le ilgili yazılan haberleri de daha fazla etkilenmemek için, okumadığını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!