Şimdi de cinayet

Güncelleme Tarihi:

Şimdi de cinayet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kennedy'lerin laneti bitmiyor. Şimdi de ailenin bir yeğeni, 25 yıl önce 15 yaşındaki komşu kızını beyzbol sopasıyla öldürmekle suçlandı.

Hakkında cinayet suçlamasıyla tutuklama kararı verilen ve 500 bin dolar kefaletle serbest bırakılan Michael Skakel, 1969'da suikaste kurban giden ABD Adalet Bakanı Robert Kennedy'nin karısı Ethel'in yeğeni. Şimdi 40 yaşında olan Skakel'in adı, 1975 yılında beyzbol sopasıyla öldürülen 15 yaşındaki Martha Moxley cinayetine karıştı.

Yetişkin mi, çocuk mu?

Michael Skakel'in hapis cezası alıp almayacağı hakimin cinayet tarihinde kendisini yetişkin olarak kabul etmesine bağlı. Çünkü cinayetin işlendiği sırada Michael Skakel 15 yaşındaydı. Skakel çocuk olarak yargılanırsa ceza almayacak. Eğer yetişkin olarak değerlendirilirse Yüksek Mahkeme'ye sevkedilecek. 25 yıldır devam eden soruşturma sırasında Kennedy ailesinin cinayeti örtbas etmek için siyasi nüfuzunu kullandığı iddia edildi.

Abisini öptü diye

O.J. Simpson davası sırasında ırkçı polis olarak ünlenen dedektif Marc Fuhrman, iki yıl önce yazdığı bir kitapta, Michael Skakel'in, 15 yaşındaki Martha Moxley'nin katili olduğunu ileri sürdü. Dedektif Fuhrman'ın iddiasına göre, Michael, Martha Moxley ile ağabeyi Thomas'ı öpüşürken gördü ve kıskançlık krizine girerek genç kızı beyzbol sopasıyla döverek öldürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!