Şimdi de Çelikçi Joe

Güncelleme Tarihi:

Şimdi de Çelikçi Joe
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2012 00:00

2008’deki seçim kampanyasında Obama’dan hesap soran tavrıyla ün kazanan ‘Muslukçu Joe’dan sonra ‘Çelikçi Joe’ da Romney’ye karşı.

Haberin Devamı

Romney’nin ortağı olduğu fabrikadan atıldığı için sigorta sorunu yüzünden eşini kaybetmekle suçlayan işçinin kampanyada kullanılması Romney ekibini kızdırdı. Obama ekibi “ilgimiz yok” dedi.

Eski çelik işçisi Joe Soptic, ABD başkanlarına destek amaçlı kurulan “siyasi baskı grupları” Super PAC’lerden biri olan Priorities USA’nın kampanyasında karısının ölümünden başkan adayı Mitt Romney’yi sorumlu tuttu. Soptic, Romney’nin eski ortaklarından biri olduğu Bain Capital adlı şirketin, çalıştığı çelik fabrikasını devralmasından sonra işten çıkarıldığını, sağlık sigortasını kaybettiği için 5 yıl önce eşini kaybettiğini anlattı. Bu reklam Mitt Romney ekibini çok kızdırdı. Cumhuriyetçi adayın kampanyası Romney’nin fabrikanın kapatıldığı sırada 2001 yılında iflas eden Bain Capital’in ortağı olmadığını hatırlatarak “Hâlâ haberiniz yok mu” diye cevap verdi. Obama ekibi ise “Çelikçi Joe”ya mesafe koyarak “Soptic ailesinin hikayesiyle ilgili hiçbir bilgimiz yoktur” dedi. Ancak olay Amerikan siyasetinde tartışmalara yol açtı. CNN’e demeç veren Priorities USA’ın başkanı “Biz Romney’nin işçinin eşini öldürdüğünü kastetmedik. Ama ince bir nedensellik zinciri olabilir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!