Silopi'de turizm yatırımı kredi bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Silopide turizm yatırımı kredi bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2007 10:53

Şırnak'ın Silopi ilçesinde kendi öz kaynaklarıyla inşa etmeye başladıkları turizm tesisini kredi alamadıkları için tamamlayamayan iş adamları Kemal ve Cemal Palta kardeşler,devletten destek istediler.

Haberin Devamı

Silopili iş adamı Kemal Palta , kendi öz kaynaklarıyla inşa etmeye başladıkları turistik tesisin yüzde 85'ini tamamladıklarını belirterek, ihtiyaç duydukları krediyi Kalkınma Bankası'ndan alamadıkları için tesisi tamamlayamadıklarını bildirdi.

Bölgenin önde gelen tesislerinden olacak yatırımlarının 72 oda, fitnes salonu, hamam, restoran, bar, 400 kişilik çok amaçlı salon, düğün salonu, cep sineması, olimpik havuz ve 12 dönümlük yeşil alandan oluştuğunu anlatan Palta, “Tesisimizin yüzde 85'ini kendi imkanlarımızla yaptık. Yani elimizi taşın altına soktuk, devletin de parmağını taşın altına sokmasını bekliyoruz. Ancak şimdiye kadar böyle bir yaklaşım görmedik” dedi.

Kredi konusunda yaşadıkları sorunlar nedeniyle bölgede böyle bir yatırım yaptıklarına çok pişman olduklarını belirten Palta, kredi başvuru sürecini ise şöyle anlattı: “Kardeşim Cemal ile 5 ay önce Kalkınma Bankası'na başvurduk. Gelen ekipler, kısa bir sürede mali ve yapı denetimi yaptılar. Bize uygun görülen kredi miktarını kabul ettik. Ancak o günden sonra sürekli Ankara yolundayız. Bize 900 bin avroluk bir teminat mektubunun onaylandığını söylediler, ancak bir türlü krediyi alamadık. Sürekli Ankara'ya gidip geliyoruz. Bu konuda bize olumlu ya da olumsuz bir cevap da verilmedi.

Haberin Devamı

Şimdi keşke tekerlekli bir yapı olarak yapmış olsak da Antalya gibi başka bir yere taşıyabilseydik diyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!