Silivri'de karar duruşması hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Silivride karar duruşması hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2013 14:45

ERGENEKON Davası’nda yarın kararın açıklanması beklenen duruşma öncesi Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan duruşma salonu ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. TEM’den gelirken kullanılan cezaevi sapağından itibaren cezaevine giden güzergah üzerinde güvenlik önlemi alan jandarma, kontrollü olarak araç geçişlerine izin veriyor.

Haberin Devamı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün de aralarında bulunduğu 66’si tutuklu 275 sanığın yargılandığı ve 5 yılı aşkın süredir devam eden Ergenekon Davası’nda kararın yarın açıklanması bekleniyor. Karar öncesi Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan duruşma salonu ve çevresinde alınan geniş güvenlik önlemleri sürüyor. Cezaevinin hemen sağ tarafında kalan ve cezaevine gelen vatandaşların, avukatların ve yolcu taşıyan otobüslerin kullandığı otopark alanının etrafının da bariyerlerle çevrildiği görüldü.

Bu arada yarın iletişimde aksaklıklar yaşanmaması için çeşitli telefon şirketleri, 3 tane seyyar baz istasyonunu da bu otopark alanına kurdu. Davada yargılanan sanıkların yakınları tarafından kurulan Nöbet Çadırı’nın cezaevine bakan kısmı da bariyerlerle çevrildi. TEM’den gelirken kullanılan cezaevi sapağından itibaren cezaevine giden güzergah üzerinde güvenlik önlemi alan jandarma, kontrollü olarak araç geçişlerine izin veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!