Silivri'de 300 araç yolda mahsur kaldı

Güncelleme Tarihi:

Silivride 300 araç yolda mahsur kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 08:56

İstanbul Silivri'de yoğun tipi nedeniyle E-5 karayolunun kapanması sonucu yaklaşık 300 araç mahsur kaldı.

Selimpaşa'dan Silivri'ye giden yaklaşık 100 araç saat 01.00 sıralarında, Silivri'ye 10 kilometre kala yoğun tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı. Karayolları ve Silivri Belediyesi ekiplerinin 3.5 saatlik çalıyması sonucu yol trafiğe açıldı. Kurtarılan araçlar saat 05.45 sıralarında Silivri'ye varabildi. Ancak Silivri'de de yolların kar nedeniyle kapanması sonucu yolcu otobüslerininde bulunduğu yaklaşık 300 araç karayolunda beklemeye başladı. Mahsur kalanlar karayolları ekiplerine tepki gösterdi. Mahsur kalanların yardımına Kızılay ekipleri yetişerek, 1200 kişilik su ve yemek dağıttı. Silivri'den Kınalı ve Gümüşyaka'ya kadar yolun kapalı olduğu öğrenildi.

DEĞİRMENKÖY-ÇANTA ARASINDAKİ

Karayolları 1. Bölge Müdürü İsmail Kartal, D-100 karayolunun (E-5) Edirne istikametinde Değirmenköy-Çanta arasındaki bölümün can ve mal emniyeti açısından trafiğe kapatıldığını, yolda kalan 30-40 aracın çekilmesinin ardından yolun trafiğe açılacağını bildirdi.
Kartal, dün akşam saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle D-100 karayolunun Silivri mevkiinde görüş mesafesinin sıfıra kadar düştüğünü, bazı araçların da kayarak yolda kaldığını kaydetti. Bu araçların çekilmesi için saat 08.30'dan itibaren Edirne istikametinde Değirmenköy-Çanta arasının trafiğe kapatıldığını ifade eden Kartal, “Ekiplerimiz yolda mahsur kalan 30-40 civarındaki aracı çekmeye çalışıyorlar. Yol, bu araçların çekilmesi ve temizlik çalışmalarından sonra trafiğe açılacak” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada da, Silivri'de E-5 karayolunda yoğun tipi nedeniyle mahsur kalan araçların bir bölümünün ekipler tarafından kurtarıldığı kaydedildi.

TRAFİKTE SORUN YOK

Gece yarısından itibaren İstanbul'da da etkili olan kar yağışının aralıklarla devam ettiği anlatılan açıklamada, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekiplerinin, gece boyunca kar küreme çalışmaları yaparak yolların kapanmasını engellediği vurgulandı. İstanbul'da trafikte bir sorunun olmadığı kaydedilen açıklamada, ”Gece boyunca yapılan çalışmalar da 4 bin 500 ton tuz kullanıldı. 8 milyon 960 bin metrekare alanda kar küreme çalışması yapıldı. Duraklar, istasyon, alt ve üst geçitlerde kar küreme çalışmaları devam ediyor” denildi.
Açıklamada, İstanbul'un ana arterlerinde herhangi bir sorun yaşanmadığı, ancak ara sokaklarda ulaşımın güçlükle yapıldığı bildirildi.

Şehir hatları vapurlarının seferlerini aksatmadan sürdürdüğü belirtilen açıklamada, İDO'nun saat 13.00'te Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü ile saat 17.15'te Bostancı-Yenikapı-Armutlu-Mudanya seferlerinin iptal edildiği, diğer hatlarda ise herhangi bir sorun yaşanmadığı kaydedildi.

49 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezi'nden alınan bilgiye göre de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Gaziozmanpaşa, Beykoz ve Silivri'ye bağlı toplam 49 köy yolu ulaşıma kapandı. Yetkililer, köy yollarının açılabilmesi için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. Havaalanlarında herhangi bir sorunun bulunmadığını dile getiren yetkililer, D-100 karayolunda mahsur kalan vatandaşlar için de gece 350'nin üzerinde battaniye ile yiyecek malzemesi gönderildiğini kaydettiler.

İSTANBUL YOLLARI GECE BOYUNCA TUZLANDI

İstanbul'da kar yağışı günlük yaşamı etkilemeyi sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) alınan bilgiye göre, kar yağışının yolları kapamaması için belediye ekiplerince gece boyunca çalışma yapıldı.
Ekipler, yolları trafiğe açık tutmak için gece saat 03.30'a kadar çeşitli semtlerde ve özellikle ana arterlerde iş makinelerinin de katılımıyla kar küreme, daha sonra da buzlanmayı önlemek için tuzlama çalışması yaptı.

Yetkililer, yürütülen çalışmalar sonucu şu an itibariyle kent içindeki ana arterlerde kapalı yol bulunmadığını belirttiler. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde de sabah olağan trafik yoğunluğu dışında bir sorun yaşanmadığı kaydedildi.

Bu arada, gece saatlerinde sorun yaşanan E-5 Karayolu'nun Silivri ile Kınalı arasındaki bölümünde de trafiğin tek şeritten sağlandığı ifade edildi. Yolun tamamen normale dönmesi için bu bölgedeki çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Öte yandan, İDO'nun dış hat seferleri yapılamıyor. İç hat seferleri ile şehir hatları vapur seferleri ise normal olarak sürdürülüyor.

ANKARA- KONYA TEK ŞERİDE İNDİ

Kar yağışı ve tipi nedeniyle dün zaman zaman kapanan Ankara'nın Konya Yolu'nun Kulu makaslara kadar olan bölümünde ulaşım tek şeritten çift yönlü sağlanıyor. Karayolları yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Gölbaşı çıkışından itibaren yaklaşık 70 kilometrelik kesimde çalışmalarını aralıksız sürdüren karayolları ekipleri, kar yağışı ve tipiye karşı mücadele ediyor.

Kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına rağmen tipi nedeniyle yolun kısa sürede karlandığını belirten yetkililer, bir taraftan trafik akışını sağlarken, diğer taraftan da yol genişletme ve karşı şeriti trafiğe açmak için çalışmaların sürdüğünü bildirdiler.

Sürücüleri mecbur kalmadıkça yola çıkmamaları konusunda da uyaran yetkililer, yola kesinlikle zincirsiz çıkılmamasını ve aracın yakıt deposunun sürekli dolu tutulmasını tavsiye ettiler. Yetkililer, kar yağışı ve tipi nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü, özellikle 70-90. kilometreler arasında ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandığını belirterek, yolun tek şeritten gidiş-geliş şeklinde trafiğe açık olduğunu kaydettiler.

BOLU DAĞI'NDA ULAŞIM AĞIR AKSAK

Bolu Dağı’nda aralıklarla etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımı yavaşlattı. Karayolları ekipleri, kar yağışına karşı küreme ve tuzlama çalışması yaparak, yolu ulaşımı açık tuttu. Bolu’da kar nedeniyle kapalı olan 370 köy yolunun ulaşıma açılma çalışması sürüyor.

Ankara İstanbul karayolunun en önemli geçiş noktası Bolu Dağı’nda kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Sabah saatlerinde yağan kar ile birlikte sis de ulaşımı olumsuz etkiledi. Sürücüler, zemindeki kar ve sis nedeniyle yavaş giderken, Karayolları ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürerek yolu ulaşıma açık tuttu. Sis nedeniyle Karanlıkdere ve Bakacak mevkiilerinde görüş mesafesi 100 metreye kadar düştü. Görüş mesafesinin açılması için yol kenarlarındaki sis lambaları yakıldı. Sürücüler ise, elektronik tabelalar ile yavaş gitmeleri konusunda uyarıldı.

Bolu kent merkezinde sabah saatlerinde kar yağışı etkisini kaybetti. Kar kalınlığı kent merkezinde 18 santimetreye ulaştı. Bolu ve ilçelerine bağlı olan 370 kapalı köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Kar kalınlığının Kartalkaya Kayak Merkezi’nde ise 2 metreyi aştığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!