Silahsız da çekilebilirler

Güncelleme Tarihi:

Silahsız da çekilebilirler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2013 00:00

Dördüncü BDP heyeti, MİT’in koordinasyonunda “PKK’nın silah bırakması” hedefiyle sürdürülen çözüm süreci kapsamında Abdullah Öcalan ile dün İmralı’da görüştü. Görüşmenin ana gündem maddesini ise Başbakan Tayyip Erdoğan’ın PKK’lıların sınır dışına silahsız çıkacağı ve hukuksal güvencenin söz konusu olamayacağı açıklamasına ilişkin değerlendirmeler oluşturdu.

Haberin Devamı

SİLAHSIZ OLARAK ÇEKİLİNEBİLİR

İmralı’da gerçekleşen üçüncü görüşmede de yer alan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder büyük bir gizlilik içinde gerçekleşen ziyaretlerinde Öcalan’ın, “Hukuksal güvence beklemeksizin, silahsız geri çekilebilinir. Kandil yönetimi bunu arasında tartışsın” çerçevesinde bir değerlendirme yaptığı öğrenildi.

BİR DAMLA BİLE KAN AKMASIN

Silahsız da çekilebilirler
Öcalan'dan mektup
İmralı’da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan mektup yayınladı. İşte mektubun tam metni...
Detayı için tıklayınız

Haberin Devamı

Öcalan, dün ve bugün Halfeti’de doğum gününü kutlayanlara gönderdiği ve Kürtçe el yazısıyla yazdığı mesajında da “geri çekilme” mesajını, “Şunu herkes çok iyi bilmeli ki; Artık farklı bir yaşam gelişecektir. Umuyorum ki bu süreç gelişirken bir damla bile kan akmasın. Kimse kimseyi incitmesin. Herkes aşkla bu sürece katılsın. Bu süreci ağırlıklı ortaya çıkaracak olan halkımızdır, halklardır” cümleleriyle verdi.

BARIŞIN  İMKANLARI ARTTI

Öcalan, dün gece yarısı okunan mesajında, “Ben çok iyiyim. Son nefesinme kadar iyi olacağım. Amara’ya gelen doğum günümü kutlayan onbinlere büyük şükran ve sonsuz sevgilerimi iletiyorum. Böylesi bir günde sizlere müjdem şudur ki, gerçekten onurlu bir barışın imkanları çok artmıştır. Bu bizim insanlarımıza sunacağımız en önemli şeydir. 65 yaşıma girmekteyim. Ben üzerime düşeni yaptım. Eylem sırası halkımızın kendisindedir. Onlara olan büyük hürmetimi ve hizmetimi önemli ölçüde tamamladığımı düşünüyorum. Artık görev sizdedir” dedi.

TBMM’DE KURULACAK KOMİSYON

Edinilen bilgilere göre Öcalan’ın, BDP’nin dün öğle saatlerine kadar gizli tutulması başarılan ziyaretinde TBMM’de oluşturulması için adımı atılan “Süreci İzlemi Komisyonu” ile hükümetin oluşumunu tamamladığı Akil İnsanlar Komisyonu’nun önemine de atıf yaptığı ve “geri çekilmenin silahsız gerçekleşmesinin kabul edilebilir olduğu” yaklaşımını da savunduğu öğrenildi. Öcalan’ın mesajının bugün BDP tarafından Halfeti’de gerçekleştirilecek “Öcalan’ın doğum gününü kutlama etkinliği” kapmasında kamuoyuna da açıklanması bekleniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!