Silah ticareti operasyonuna 17 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Silah ticareti operasyonuna 17 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 13:53

SAMSUN polisinin teknik takibi sonucu çökertilen ve silah ticareti yapmak, uyuşturucu ve sahte para bulundurmak suçlarından mahkemeye sevkedilen 19 zanlıdan 17’si tutuklandı. ‘Silindir’ adı verilen operasyonun Şırnak, Mardin, Şanlıurfa ve Samsun ile ilçelerinde eş zamanlı olarak yapıldığı söyleyen Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, “Kanunsuzlarla mücadelemiz dün olduğu gibi bugün ve yarın da sürecek” dedi.

Haberin Devamı

Samsun’un Terme, Çarşamba ve Salıpazarı ilçeleri ile Mardin, Şanlıurfa ve Şırnak’ta geçen hafta eş zamanlı düzenlenen ‘Silindir’ adlı operasyon kapsamında çok sayıda sahte para, kaçak silah ve uyuşturucu hap ele geçirilmiş, 22 kişi de gözaltına alınmıştı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yürüttüğü operasyon kapsamında ifadeleri tamamlanan zanlılar dün Salıpazarı ilçesinde mahkemeye çıkarıldı. Zanlılardan 3’ü savcılık tarafından serbest bırakılırken, 19'u tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Ali A. ile Yaşar A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken; Murat Saral, Soner Tekcan, Saadet Erkmen, Salim Taşan, Hasan Basri Sağlam, Mesut Makas, Yalçın Demiröz, Hasan Baysal, Mehmet Salih Çalış, Ethem Erdemketen, Uğur Cengiz, Cafer Altunışık, Orhan Patlıcancı, Mehmet Köksal, Şükrü Yavuz, Mustafa Doğan ve Özgür Şahin olmak üzere toplam 17 kişi 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet, teşekkül halinde silah kaçakçılığı yapmak, silah satmak, uyuşturucu ticareti yapmak, piyasaya sahte para sürmek ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlarından tutuklandı. İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, “Kanunsuzlarla mücadelemiz dün olduğu gibi bugün ve yarın da sürecek” dedi.

Haberin Devamı

Yapılan operasyonda ise 1 Uzi, 19 ruhsatsız tabanca, 12 av tüfeği, 1125 fişek, 64 tabanca şarjörü, 12 kurusıkı tabanca, 17 kurusıkı fişeği, 4 kama ve bıçak, 500 gram esrar, 1 çelik yelek, 1 kar maskesi, 1 telsiz, 4 sahte 100 YTL, 7 sahte 100 ABD doları, 1 çalıntı oto, 2 sahte nüfus cüzdanı, 22 adet porno CD ele geçirilmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!