'Åžiki' yeniden ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Şiki yeniden ortaya çıktı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 05, 2013 12:38

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün, 2008 yılında düzenlediği "Karnaval" adlı operasyonda yakalanan ve vurgun paralarını Rio Karnavalı'nda kadınlarla yediği ortaya çıkan 'Şiki' lakaplı E.Ş.I yeniden ortaya çıktı. Adamlarıyla birlikte ATM'lere yerleştirdikleri kopyalama düzenekleriyle vurgun yapan E.Ş.I. bir çanta dolusu parayla yakalandı.

Haberin Devamı

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 ay önce banka ATM'lerine kopyalama düzeneği yerleştirerek hesapları boşaltan çete ile ilgili bilgi aldı. Yapılan telefon ve fiziki takipte, E.Ş.I'nın yönetiminde vurgun yapan çeteye ulaşıldı.

Çetenin, yakalanmamak için günlük daire kiraladığı ve sürekli adres deÄŸiÅŸtirdiÄŸi belirlendi. Çete üyeleri ATM'lerden para çekerken güvenlik kameralarından bir bir tespit edildi. Çete, 32 kez ATM'lere kopyalama düzeneÄŸi yerleÅŸtirdiÄŸi ve 500 kiÅŸinin hesaplarını boÅŸalttığı belirlendi.Â

VURGUNCULAR GÜVENLİK KAMERALARINA BÖYLE YAKALANDI / Foto Galeri

Kopyalanan kartlar ikiz kartlara kopyalanarak 250 bin lira para çekildi.  Yapılan tespitlerin ardından geçtiğimiz salı günü adreslere eş zamanlı operasyon başlatıldı. E.Ş.I.'nın da arasında bulunduğu 12 kişi yakalandı. E.Ş.I'nın evinde çanta içerisinde 98 bin lira nakit para bulundu.

Haberin Devamı

Adreslerde yapılan aramalarda, 2 kopyalama cihazı, 3 kamera düzeneği olan para çekme haznesi, 6 ATM giriş haznesi, 2 kamera düzeneği, 151 manyetik şeritli kart, 39 mikro kamera, 2 sahte kimlik, sürücü belgesi, 4 harddisk, 3 laptop, 10 cep telefonu ele geçti.  3 kişi emniyetteki sorgularının ardından serbest kaldı. Işınay ve 8 kişi, emniyetteki sorgularının ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

E.Ş.I, 2008 yılında düzenlenen 'Karnaval' operasyonunda, çete üyelerinin Rio karnavalında kadınlarla paraları yerken çektikleri fotoğraflar basına yansımıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!