Şike kumpası: Dinleme itirafı

Güncelleme Tarihi:

Şike kumpası: Dinleme itirafı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 01:45

Şike davasındaki kumpas iddialarına yönelik operasyonda gözaltına alınan iki polisin, şike operasyonu sırasında yasadışı dinlemeler yapıldığını itiraf ettiği belirtildi. İsimleri gizli tutulan polislerin, “Yapılan telefon dinlemelerinin yasal olmadığını üstlerimize rapor ettik. Onlar da ‘Bu dosya gizli yürütülüyor. Siz işinize bakın’ dediler” diye ifade verdikleri öne sürüldü.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu koordinesinde İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen operasyonda şüpheliler arasında bulunan ve ‘şike operasyonu’ sırasında telefon dinlemesi yapan 2 polisin ifadelerinde, dinlemelerin yasadışı yapıldığını itiraf ettiği belirtildi.

‘BU DOSYA GİZLİ’

Alınan bilgiye göre polisler, ifadelerinde, dosyayı boş olarak gördüklerini, kapatmayı düşündüklerini ve amirlerine, “Bu teknik takip yasal değil” diye rapor sunduklarını anlattı. Polisler, amirlerinin “Bu dosya gizli yürütülüyor. Siz işinize bakın ve devam edin” diye emir verdiklerini ifade etti. Şüpheli polisler, dosyanın kapanacağı konuşulurken, dönemin Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’in dinlemeye ‘takıldığını’ da söyledi.
Bu arada operasyonun ilk günü evlerinde bulunamayan avukat Nazif Aktaş ve Orhan Erdemli İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne giderken gözaltına alındı.

Haberin Devamı

EKİZOĞLU FİRARDA

Savcılık, soruşturma kapsamında gözaltında alınan 46 şüpheliden 29’unu, ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ ve ‘haberleşmenin gizliliğini ihlal’ suçlarından tutuklanmaları, 6 şüpheliyi de adli kontrol talebiyle nöbetçi İstanbul 2. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk etti. Şüphelilerden 11’i savcılıkça serbest bırakıldı.
Bu arada şike operasyonun beyni olarak nitelendirilen dönemin Organize Suçlar Şubesi Müdürü Mutlu Ekizoğlu ile Organize Suçlarla Mücadele Şube eski Müdür Yardımcısı Ahmet Davulcu ise halen yakalanamadı. Polis yetkilileri, Ekizoğlu ve Davulcu’nun yurt dışına yasal yollardan çıkış yaptıklarına dair bir veri bulunmadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!