Siirt ve Cizre'de PKK'lı cenazesi gerginliği

Güncelleme Tarihi:

Siirt ve Cizrede PKKlı cenazesi gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2010 14:38

SİİRT'in Pervari İlçesi'ne bağlı Doğanköy yakınlarındaki Komando Taburu'nun koruma üs bölgesine 1 Temmuz günü düzenlenen saldırıda öldürülen PKK'lı teröristlerin ailelerine edilirken Siirt ile Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde gergin bekleyiş sürüyor. Cizre ve Silopi İlçelerinde kepenkler bugün açılmadı.

Pervari'ye bağlı Doğanköy yakınındaki Komando Taburu'nun, Sarıyaprak Köyü yakınlarındaki koruma üs bölgesine 30 Haziran'da saat 23.00 sıralarında kalabalık PKK’lı grubun saldırısında Üsteğmen Mustafa Mustafa Çuhadar, Uzman Çavuş Yunus Berber ile geçici köy korucuları Şevket Babat, Halit Bulut ve Mehmet Kaplan şehit olurken, 12 PKK'lı terörist öldürüldü. Ölü ele geçirilen 12 PKK'lıdan 10’unun cenazeleri Siirt Kadın ve Doğum Hastanesi’nde getirilip, otopsi ve kimlik belirlime işlemleri tamamlandı. İşlemleri tamamlanan PKK'lılardan ‘Kemal Urga’ kod adlı Yasin Özmen ile ‘Hebun Azad’ kod adlı Eylem Demirpençe'nin cenazeleri dün ailelerine teslim edildi. Bugün diğer PKK'lıların aileleri Kadın ve Doğum ve Hastanesi önündeki arsaya çadır kurup, cenazelerin kendilerine verilmesini beklemeye başladı. Bazı cesetlerde kimlik tespiti için savcılığın kan örnekleri istediği belirtildi. Aralarında BDP'lilerin de bulunduğu yaklaşık 400 kişi cezanelerini almak için kurdukları çadırlarda beklerken, kentin bazı mahallerinde korsan gösteriler yapıldı. Polis, kentte aldığı sıkı güvenlik önlemlerini sürdürüyor. Şırnak’a öldürülen PKK'lılardan 4'ünün cezanesinin getirileceği beklenirken, bugün Silopi ve Cizre'de esnaf kepenk açmadı. Şırnak kent merkezinde BDP önünde 50 kişilik grup bugün cenazelerin gelmesini bekledi.

CİZRE’DE KÜÇÜK GÖSTERİLER

Cizre'de polis yoğun güvenlik önlemi alırken, büyük bölümünü çocukların oluşturduğu 20 kişilik grup İdil Caddesi'nde lastik yakıp yolu kapattı. Polis, çocukları dağılmaları yönünde yaptığı uyarıya taşla karşılık verilmesi üzerine gaz bombası kullandı. Çocuklar bunun üzerine ara sokaklara kaçtı. Karayolları 95'inci Şube Şefliği binası da çocuklar taşlı saldırıda bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!