Siirt sandık başına gitti

Güncelleme Tarihi:

Siirt sandık başına gitti
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 09, 2003 06:33

Siirt'te bugün yapılan milletvekili yenileme seçiminde oy verme işlemi tamamlandı, sayıma geçildi. Seçimlerin iptaline neden olan köyde katılım yüzde 95 oldu.

Bu sabah saat 06.00'da başlayan oy verme işlemi saat 15:00'te sona erdi. Oy verme işlemi sırasında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı bildirilirken, 48 bin 111 seçmenin bulunduğu Siirt merkezde 175 sandıkta oy kullanıldı. Oyların tasnifine de başlandı.

Sandık kurullarının oluÅŸmaması ve oy kullanılmaması nedeniyle 3 Kasım'da yapılan Siirt seçiminin iptaline yol açan DoÄŸan Köyü'nde, 706 seçmen için Åžehit Piyade ÃœsteÄŸmen Korhan ZaÄŸralı Ä°lköğretim Okulu'nda 16, 17 ve 18 no'lu sandıklar kuruldu.Â

DoÄŸan Köyü Muhtarı Gürgün Babat, ''Bize ÅŸu ana kadar hizmet gelmemiÅŸti. Ancak, bu hükümet hizmet verecek vaatlerde bulundu'' dedi. DoÄŸan Köyü'nde katılımın yüzde 95 olduÄŸu öğrenildi.Â

Seçime, 3 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'ne katılan siyasi partilerden oy pusulasındaki sırayla Türkiye Komünist Partisi (TKP), İşçi Partisi (İP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) katılıyor. Diğer partiler, seçime katılmayacaklarını bildirmişlerdi.

YSK'nın ilke kararı uyarınca, Siirt seçiminde 3 Kasım seçimlerinde yüzde 10 Türkiye barajını aşan AKP  ve CHP milletvekili çıkarabilecek. Bu iki parti toplam 3 milletvekili çıkaracak.

Siirt'teki yenileme seçimine katılan siyasi partilerin adayları şöyle:

TKP: Muharrem Mırık, Emine Serpil Renda, Deniz Ünver
İP: Zeki Karahan, Yusuf Çelik, Bayram Yurtçiçek
CHP: Ekrem Bilek, Abdulhalim Çınar, Abdurrahman Kaysi
AK Parti: Recep Tayyip Erdoğan, Öner Gülyeşil, Öner Ergenç.

Haberin Devamı

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI  
   Â
Bu arada Siirt'te seçmenlere oy kullanmamaları yönünde propaganda yapan bir kiÅŸi gözaltına alındı.Â

Seçim olaysız bir ÅŸekilde devam ederken, kent merkezinde seçmenlerin oy kullanmaması yönünde propaganda yapan bir kiÅŸi vatandaÅŸların ihbarı üzerine yakalandı.Â
  Â
Gözaltına alınan kiÅŸinin polisteki sorgusunun sürdüğü bildirildi.Â
  Â
Öte yandan, dün aynı nedenle gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SONUÇLARIN AÇIKLANMASI

Siirt Valisi Nuri Okutan, 2 saate kadarseçim sonuçlarının tamamlanacağını tahmin ettiklerini söyledi.  Okutan, yaptığı açıklamada, oy kullanma işlemleri sırasında herhangi bir olayın yaşanmadığını ve seçimin sakin geçtiğini belirtti.

Oyların tasnifine baÅŸlandığını kaydeden Okutan, şöyle devam etti:Â

''119 binin üzerinde kayıtlı seçmen gözüküyor. Ancak, kentten büyük göç oldu ve yaklaşık 97 bin seçmenin bulunduğunu tahmin ediyoruz. Oy verme işlemleri tamamlandı. Katılım oranının yüzde 50'ninüzerinde olduğunu sanıyoruz. Seçimin 2 saate kadar sonuçlanacağını tahmin ediyoruz.'' 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!