Siirt’e iki müfettiş öğretmene teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Siirt’e iki müfettiş öğretmene teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2010 00:00

Bakan Nimet Çubukçu, Siirt’te dört kız çocuğuna onlarca kişinin tecavüz ettiği dehşet verici olayı gün ışığına çıkaran rehber öğretmene teşekkür ederek, “Öğretmenlerimizden istediğimiz tam da bu” dedi. Çubukçu ayrıca Siirt’e iki müfettiş gönderdiğini söyledi.

Haberin Devamı

DÖRT kız çocuğuna onlarca kişinin tecavüz ettiği Siirt’teki olayla ilgili ilk kez konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, yaşananları ortaya çıkaran rehber öğretmenle görüşmek istediğini söyledi. Güvenliği için öğretmenin adını vermek istemeyen Çubukçu, konuyu öğrenir öğrenmez Siirt’e iki müfettiş ve Özel Eğitim Rehberliği ve Araştırma Genel Müdürü Ruhi Kılıç’ı gönderdiğini belirterek, şunları söyledi:

‘Kadın müfettiş de olsun’

“İki müfettişten birinin kadın olmasını özellikle istedim. Bu ahlaksız olayın ortaya çıkmasını sağlayan rehberlik öğretmenimizle anayasa oylamaları nedeniyle doğrudan ilişki kuramadım ancak en kısa zamanda arayacağım. Rehberlik öğretmenliği çoğu kişi tarafından önemli bir eğitim hizmeti olarak benimsenmiyor. Oysa gördüğünüz gibi öğrenci ile iyi bir ilişki kurulunca, iyi gözlem yapılınca, olaylar ve davranışlar titiz bir şekilde değenlendirilince sonuç alınabiliyor. Rehber öğretmenlerimiz aile gibi öğrencilerimizle iç içe olan arkadaşlarımız. Bu öğretmen arkadaşımız her türlü takdiri hak etmiştir. Müdürümüz de gereken tutum ve eylemleri yapmıştır.”

Çubukçu, rehber öğretmene bir ödül verilip verilmeyeceği sorusu üzerine, “Prosedürümüzün elverdiği ödüllendirmeler yapılacaktır” dedi.

Yeğenim Hazal’a da danışıyorum

TÜRKİYE Öğrenci Meclisi’ni oluşturan gençlerin, “Bunalımdayız” sözlerine, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu kulak verdi. Öğrencileri eğitimin paydaşı yapacak sistem değişikliği üzerinde çalıştıklarını söyleyen Çubukçu, şöyle konuştu: “Eğitim şûrasındaki model değişiyor. Artık bir bölümünde veliler, bir bölümünde öğrenciler tartışacak. Tek etken eğitimciler olmayacak... Bazı şeyleri kendi yeğenime soruyorum. İlköğretim 1’de. ‘Hazal okula kendi kıyafetinle gitmek ister misin’ dediğimde ‘Evet’ diye bağırıp koltuktan koltuğa atlamaya başladı. Kişisel seçimler çocukları rahat hissettiriyor. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!