Şiirin "Altın Portakal"ı sahibini buldu

Güncelleme Tarihi:

Şiirin Altın Portakalı sahibini buldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2010 16:18

Altın Portakal Şiir Ödülü'nün 14'üncüsüne, "Myndos Geçişi" adlı kitabı ile şair Emirhan Oğuz layık görüldü.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından (AKSAV) 20 Martta düzenlenecek olan 13. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu öncesinde, Doğan Hızlan, Cevat Çapan, Orhan Koçak, Ahmet İnam ve Şeref Bilsel'den oluşan jüri, 2010 yılının ödülünü alacak şairi belirlemek amacıyla toplandı. Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen toplantı sonrası yapılan açıklamada, 14. Altın Portakal Şiir Ödülü'ne, ilk kitabı "Ateş Hırsızları Söylencesi"nden 22 yıl sonra 2009 yılında yayımladığı ikinci şiir kitabı "Myndos Geçişi" ile Emirhan Oğuz'un layık görüldüğü bildirildi.

Jürinin gerekçesi, "Gerek şiirin sağlam yapısını görünür kılan sözcük tercihleriyle, gerekse öznel tarihinden sökün eden hikayeleri kolektif bir bilinç üzerinden aktarmasındaki başarısıyla toplantıda hazır bulunan jüri üyelerinin oy birliğiyle 14. Altın Portakal Şiir Ödülü'ne değer görülmüştür" değerlendirmesiyle açıklandı.

Haberin Devamı

Kırmızı Yayınları'ndan 2009 yılında çıkan "Myndos Geçişi" adlı kitabı yayımlanan Emirhan Oğuz, 1958 yılında İstanbul'da doğdu.

Oğuz'un, 1977-1987 yılları arasında yazdığı şiirler, 1988 yılında basılan ilk kitabı "Ateş Hırsızları Söylencesi"nde toplandı. Emirhan Oğuz'un, 14. Altın Portakal Şiir Ödülü'ne layık görüldüğü "Myndos Geçişi" kitabının yanı sıra çeşitli dergilerde de şiirleri de yayımlanıyor. Ödülün, "Temmuz İçin Yaralı Semah" adlı eseriyle 2009 Altın Portakal Şiir Ödülü'nün sahibi olan merhum Kemal Özer'in şiirinin ele alınacağı 13. Altın Portakal Şiir Sempozyumu'nda verileceği belirtildi.

Şiir sergisi açıldı

Öte yandan, bugüne kadar ödül kazanan tüm şairlerin şiirlerinden oluşan "13 Altın Şair Sergisi", AKM'de açıldı. Açılışa, ödülü kazanan şairlerden Cevat Çapan ile Hüseyin Ferhad da katıldı. AKSAV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Bulut, Antalya'nın, kültür ve sanat hayatında önemli bir merkez olmasını hedeflediklerini söyledi.

Bulut, serginin açılışına katkı sağlayan Antalya kent tarihçisi Hüseyin Çimrin ve Cahit Kerse'ye de plaket verdi.

 "13 Altın Şair" sergisinde, Enis Batur, Haydar Ergülen, Gülten Akın, Mehmet Taner, Hüseyin Ferhad, Ahmet Oktay, Nemci Zeka, Güven Turan, Yücel Kayıran, Lale Müldür, Birhan Keskin, Cevat Çapan, Kemal Özer'in ödül alan kitaplarındaki birer şiiri, poster olarak sergileniyor. Sergi, 25 Marta kadar açık kalacak. AKM Fuayesinde ayrıca Hüseyin Çimrin ve Cahit Kerse'nin, "Antalya Şiirleri Sergisi" de açıldı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!