Sigara cinayetine ömürboyu hapis cezası istemi

Güncelleme Tarihi:

Sigara cinayetine ömürboyu hapis cezası istemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2010 16:58

SAMSUN’da sigara fiyatı yüzünden çıkan tartışmada büfeci 54 yaşındaki Ekrem Eğribel'i tabancalı saldırıda öldürdüğü iddiasıyla 39 yaşındaki Kerim Kaya, ömürboyu hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı.

Kaya, büfeci Eğribel’in 4.25 TL olan sigarayı 4.50’e satması nedeniyle tartıştıklarını söyleyerek, “Bana yumruk atıp silah çekti. Ben de kendimi korudum” dedi. Duruşmaya katılan Eğribel’in eşi Ayfer Eğribel ise, sanığın sık sık büfeye gelerek kocasına takıldığını ve olay çıkardığını söyledi.

İlkadım İlçesi Bahçelievler Mahallesi 100’üncü Yıl Bulvarında geçen yıl Temmuz ayında meydana gelen olayda, iddiaya göre büfeci Ekrem Eğribel, 4.25 TL olan sigarayı iddiaa bayisinde çalışan Arzu Yalçındağ’a 4.50 TL’den satmak istedi. Bunun üzerine ikili arasında tartışma çıktı. Tartışmaya işsiz olan Kerim Kaya da karıştı. Bunun üzerine Eğribel olaya müdahale eden Kaya’ya yumruk attı. Araya giren çevredeki vatandaşlar kavgayı ayırdı.

Ancak kısa bir süre sonra büfeye geri gelen Kerim Kaya, ruhsatsız tabancayla Ekrem Eğribel’e ateş etti. Eğribel’in de silahını çıkararak karşılık vermesi üzerine meydana gelen çatışmada her ikisi de yaralandı. Hastaneye kaldırılan Eğribel hayatını kaybetti. Tedavisi tamamlanan Kerim Kaya tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne cinayet suçundan ömürboyu hapis cezası istemiyle tutuklu olarak yargılanan Kerim Kaya savunmasında önce büfeci Eğribel’in kendisine ateş etitğini ileri sürdü. Kaya, “Kıza bağırıyordu. Ben de olaya müdahale ettim. Ama bana da yumruk attı. İddiaa bayisine giderek silahımı aldım. Gelirken bir kez havaya ateş ettim. Bunun üzerine o da bana ateş etmeye başladı. Ben de kendimi korumak için tekrar ateş ettim. Bu sırada ben de yaralandım. Amacım öldürmek değildi” dedi.

Duruşmaya katılan Ekrem Eğribel’in eşi 51 yaşındaki Ayfer Eğribel, sanığın yalan söylediğini belirterek, “Sürekli büfeye gelir ve eşime takılırdı. Parayı tezgaha savurur bizi küçük görürdü. Kızı da kendisi oraya göndermiş ve olay çıkarmıştır. Şikayetçiyim” dedi. Diğer taraftan duruşmada dinlenen tanıklar ise sanığın büfeye girerek ilk önce ateş ettiğini söylerken, olay yerinde yapılan incelemede 4’ü sanığın silahından olmak üzere toplam 13 boş kovan bulunduğu belirtildi. Duruşma gelmeyen tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!