Şifresiz SSK 4A Hizmet Dökümü Alma İşlemleri

Güncelleme Tarihi:

Şifresiz SSK 4A Hizmet Dökümü Alma İşlemleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2015 17:36

SGK hizmet dökümü ile SSK prim gün sayınızı online öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü ile ayrıca SSK borç sorgulama işleminizi de yapabilirsiniz. SGK hizmet dökümü alma ve SSK sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını bu haberimizde detaylı olarak bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK PRİM BORCU SORGULAMA

SGK Borç Sorgulama işleminizi iki şekilde yapabilirsiniz;

Şifresiz SGK Borç Sorgulama:

15 Aralık 2011 tarihinden itibaren şifresiz hale getirilmiştir. Önceleri E-Devlet şifresiyle yapılan borç sorgulama bu sistem sayesinde daha kolay hale getirildi. Size vereceğimiz İnternet adresine giriş yaparak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Ancak sizden istenen bazı bilgiler bulunmaktadır. Uyruğunuzu, T.C. kimlik numaranızı, nüfusa bağlı olduğunuz ili seçiniz. Cilt numaranızı, doğum yılınızı da seçtikten sonra güvenlik kodunu doğrulayınız. Son olarak sorgula butonuna tıklayınız ve sigorta borç sorgulama işleminizi rahatlıkla yapınız.

Ziraat Bankası SGK Borç Sorgulama:

Ziraat Bankası resmi İnternet sitesinden de borç sorgulama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Fakat bunun içinde bazı alanları doldurmanız gerekmektedir. TCKN / VKN / SSK Sicil numaranızı giriniz ve sorgu tipinden SGK borçlanmasını seçiniz. Kod doğrulamayı da girdikten sonra sorgula butonuna tıklayıp işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Şifresiz SSK 4A Hizmet Dökümü Alma İşlemleri

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İŞLEMLERİ

SGK hizmet dökümü işlemlerinizi e-devlet şifreniz ile e-devlet kapısı sistemini kullanarak şu şekilde yapabilirsiniz.

İlk olarak, www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

1-Daha sonra ise açılacak olan sayfada üst bölümünün sağında "E-Hizmetler" başlığı adı ile düzenlenmiş bölüme giriniz.

2-Daha sonra ise yeni açılacak olan sayfanın sol tarafında bulunan harfleri göreceksiniz.

3-Sizde işlem yaparken zaman kaybı yaşamak istemiyorsanız bu harflerden "S" harfini seçiniz.

4-Açılacak olan sayfada seçeneklerden "Sosyal Güvenlik Kurumu “seçeneğine geliniz.

5-Daha sonra buradan, "4A Hizmetler""4B Hizmetler""4C Hizmetler “şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz kurumunuza göre seçiminizi yapınız.

6-Son olarak ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara yazınız.

7-Son olarak, açılan sayfanın üst tarafında bulunan bölümlerden işlem yapmak istediğinizi seçiniz ve hizmet dökümünüzü yapınız.

Eğer sizde E-Devlet sistemi üzerinden sorgulama yapmak istiyorsanız size E-Devlet şifresi gerekmektedir. Ancak E-Devlet şifreniz yoksa sistem üzerinden işlem yapamazsınız. Sizde şifre sahibi değil ve yeni şifre almak istiyorsanız size en yakın PTT şubesine başvurup 2 TL işlem ücreti karşılığında şifre sahibi olabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!