Şifresini çözdüm

Güncelleme Tarihi:

Şifresini çözdüm
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2011 00:00

Ordu’da halka seslenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu “Recep’in ezberini bozdum ama şifresini de çözdüm, itiraflara başladı. ‘Benim bakanlarımla, onların yolsuzluklarıyla niye uğraşıyorsun. Bazı bakanlarımı milletvekili listelerine bu nedenle koymadım’ dedi. Böyle Allah konuşturur” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Ordu’daydı. Prompter cihazı bozulduğu için Antalya’daki mitingte bir süre konuşamayan Erdoğan’ı eleştiren Kılıçdaroğlu, “Yetki verin, onu dut yemiş bülbüle çevireceğim” dedi. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Bakanların yalvarıyor

Recep’in ezberini bozdum, kimyasını bozdum ama şifresini de çözdüm. Recep Tayyip Erdoğan itiraflara başladı. 11 Mayıs’ta Lüleburgaz’da, ‘Ey Kılıçdaroğlu sen benim bakanlarımla, onların yolsuzluklarıyla niye uğraşıyorsun’ dedi. ‘Ben bazı bakanlarımı milletvekili listelerine bu nedenle koymadım’ dedi. İlk kez. Böyle Allah konuşturur. Çıktı, ‘Benim bakanlarım yolsuzluk yaptı. Ben de onları milletvekili listelerine koymadım’ dedi. Rahmetli babamın bir öğüdü vardı bize, ‘Oğlum sen doğru dur, eğri belasını bulur.’ Aşama aşama yerine geliyor. Ben de milletvekili listelerinde yer almayan bakanların isimlerini açıkladım. Birisi Hilmi Güler’di, birisi Kemal Unakıtan’dı, birisi Kürşad Tüzmen’di. Şimdi bunlar geliyorlar diyorlar ki, ‘Ne olursun Kemal Bey bizim dürüst olduğumuzu sen söyle.’ Böyle şey olur mu? Gelip bana yalvarıyorlar. ‘Yolsuzluk yaptı’ diyen senin Başbakanın. Ona bir şey söylemekten korkuyorlar. CHP yolsuzluk konusunda mihenk taşıdır artık. Onlar bile geliyorlar bize yalvarıyorlar. ‘Benim dürüst olduğumu söyle’ diyorlar. Diyor ki, ‘Kılıçdaroğlu sen bizim partinin iç işine niye karışıyorsun?’ Ben senin iç işine karışmıyorum. Sen ‘Benim bakanlarım yolsuzluk yaptı’ diyorsun. Ben de sana ‘Sen de zerre kadar onur varsa, çıkar yolsuzluk yapan bakanlarının isimlerini söylersin. Siz de zerre kadar onur varsa çıkarsınız ‘Ey Başbakan benim hangi yolsuzluğum var, anlat’ dersiniz.

Bozuldu, konuşamadı

Başbakan, mitinglerde sağına ve soluna konulan camlardan okuyarak konuşuyor. Ben bütün mitinglerde konuşmamı camlardan değil samimi olarak yürekten söylüyorum, Beyefendi camlardan okuyor. Allah büyüktür. Antalya’da bir dakika bozulmuş. Bozulduğu için bir dakika konuşamadı. Size söz veriyorum yetki verin, onu dut yemiş bülbüle çevireceğim.”

Çocuklu siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Karadeniz turunun ilk gününde Ordu’da halka hitap etti. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan partililere seslenen Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından kendisine uzatılan ve başında “Başbakan Kılıçdaroğlu” yazılı bant takılı küçük çocuğu kucağına alarak vatandaşları selamladı.

Karadeniz’de fındık borsası sözü

Şifresini çözdüm


KILIÇDAROĞLU Ordu’da fındıkla ilgili de şunları söyledi: “CHP iktidarında fındığın fiyatı Türkiye’de belirlenecek. Fındıkta dünyada bir numarayız. Madem bir numarayız, neden fiyatı yurt dışında belirleniyor? Dokuz yıldır iktidarda olanlar bu sorunu hiç duymadılar mı? Her gün duydular. Bu sorunu fındık borsasını Karadeniz’de kurarak çözeceğiz. Bundan böyle fındığın fiyatı Karadeniz’den, Türkiye’den belirlenecek.

Akdağ önce insan olmayı öğrensin

KILIÇDAROĞLU, görme engelli bir vatandaşla yaptığı diyaloğu tepki çeken Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı Twitter’dan eleştirdi. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabına dün “Reklamlarda kullandıkları engellileri yüz yüze iken vicdansızca azarlayanlar, siyasetçi olmadan önce insan olmayı öğrenmelidir” diye yazdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!