Şifre kıran 6 öğrenci yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Şifre kıran 6 öğrenci yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2009 15:12

ATATÜRK Üniversitesi’nin resmi internet sitesinin şifresini kırarak Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak adıyla, İlahiyat Fakültesi bölümündeki öğrencilere yönelik, ‘Kırkıncı Hoca cemaatiyle anlaştık. İtikadınızı güçlendirmek ve dünyevi heveslerinize gem vurmak niyetindeyseniz, ilgili yurtlarda kalmak için başvurularınızı dekanlığımıza yapabilirsiniz’ duyuru yaptıkları öne sürülen 6 öğrenci gözaltına alındı.

Geçen 7 Şubat'ta Atatürk Üniversitesi’ne ait ‘www.atauni.edu.tr’ internet sitesine şifre kırarak girip müdahale eden bir grup, İlahiyat Fakültesi bölümünde, öğrencilere duyuru başlığı altında, “Sevgili öğrenciler, sizlere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla, Kırkıncı Hoca cemaatiyle kurduğumuz yararlı işbirliğimiz sonucunda barınma ihtiyaçlarınızı gidermek üzere cemaat yurtlarından barınabilmenize imkan tanıyan muvakeleyi Sayın Hoca Efendinin lütfu ile nihayete erdirmiş bulunuyoruz. Eğer siz de hem rahat ve barış dolu bir ortamda barınmak, hem de itikadınızı güçlendirmek ve dünyevi heveslerinize gem vurmak niyetindeyseniz, ilgili yurtlarda kalmak için başvurularınızı dekanlığımıza yapabilirsiniz. Sizlere daha iyi gelecek hazırlamak niyetiyle” çağrısı yaptı.

Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, kısa bir süre internet sitesinde görünen yazıyı hemen kaldırtırken, sorumluluların bulunması için adli ve idari soruşturma açtırdı.

Rektörülüğün suç duyurusunda bulunmasının ardından harekete geçen polis, IP (Internet Protokol) adreslerinden yola çıkarak, şifre kırıp üniversitenin internet sitesine müdahale eden bilgisayarları ve kullananları tespit etti. Erzurum, Ankara ve Hatay’da geçen 24 Şubat’ta eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda B.Y., A.A., T.A., M.B.U., Z.A., M.S. Kaçaklıklıç ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.

Biri Atatürk, diğer beşi ise çeşitli üniversitelerde okuyan öğrenci oldukları belirlenen bu 6 şüphelinin, Nur Cemaati liderlerinden ‘Kırkınkı Hoca’ olarak bilinen Erzurumlu Mehmet Kırkıncı’ya yakın oldukları ileri sürüldü. Öğrencilerin evlerinde yapılan aramada bulunan hard disk ve 47 CD’ye el konuldu. Adliyeye verilen 6 öğrenci, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!