Siddetin Kralı

Güncelleme Tarihi:

Siddetin Kralı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en çok tutulan ve en çok satan bilgisayar oyunu ‘‘Doom’’un yaratıcısı John Romero bilgisayar oyunlarında yeni bir çığır açmaya hazırlanıyor. 35 yaşındaki ‘‘Şiddetin Kralı’’ yakında ‘‘Daikatana’’ adlı yeni bir oyun geliştireceğini, fakat bu oyunun ötekilerden çok farklı olarak tıpkı bir sinema filmine benzeyeceğini açıkladı.

Meslektaşları tarafından şiddete merakı ve şiddet unsurlarını ustalıkla kullanışı nedeniyle sektörün Quentin Tarantino'su olarak nitelenen Romero şimdiye kadar tasarladığı oyunlardaki şiddetin dozunu artık yeterli bulmuyor. Daikatana'da görüntüsü kendine benzeyen yeni kahramanı Hiro'nun zaman içinde yolculuğunu ve maceralarını anlatacak olan Romero, şiddet sahnelerini gerçeğe yakın bir şekilde canlandıracak.

Örneğin şimdiye kadar bilgisayar ekranı üzerinde kırmızı noktalar biçiminde görülen kan bundan böyle çok daha gerçekçi bir şekilde akacak.

Hiro zaman içinde geçmiş çağlara ve geleceğe yolculuklar yapacak. Mikiko adlı bir Japon çocuğu ile Superfly Johnson adlı Amerikalı zencinin eşliğinde maceradan maceraya koşacak olan Hiro, çağın vebası diye bilinen AIDS hasatlığını tedavi eden doktorun intikamını alacak. Hiro, kimi zaman Antik Yunanistan'da ve karanlık çağlardaki Norveç'te ortaya çıkacak, kimi zaman da 2030'da Alcatraz Adası'nda düşmanlarına dünyayı dar edecek.

Düşmanlar da olağanüstü tehlikeli ve fütüristik nitelikte olacak. 74 tane ‘‘monster’’ (canavar) arasında tüyler ürpertici korkunçlukta yeni yaratıklar gelecek ekrana. Mesela Froginator (robot kurbağa) etrafta hoplayıp zıplarken zehirli diliyle ölüm saçacak. Buboid adlı cadı ısırarak öldürecek. Mutasyona uğramış ucubeler, neo Nazi sadistler, uzay canavarları hepsi maceralara renk ve heyacan katacak.

Hiro'nun silahları da muhteşem ve dehşet uyandırıcı olacak. Bunlardan ‘‘Zeus'un Eli’’ yıldırımlar saçarken birbirinden ölümcül silahların çeşiti 35'e çıkacak.

5 milyar dolarlık pazardaki payını artırmak için şiddetin dozunu dizginsiz bir şekilde artırmayı planlayan Romero belki de Kongre'nin şiddet karşıtı ve oyunları sıkı bir şekilde denetleyici yeni yasalar çıkarmasını önlemek için yine de ‘‘Mortal Kombat filminde olduğu gibi düşmanını öldürdükten sonra kalbini yiyen kahraman olmayacak’’ diyor ve ekliyor: ‘‘Gereksiz şiddete karşıyım.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!