Şiddeti her yerden dışlamamız gerekir

Güncelleme Tarihi:

Şiddeti her yerden dışlamamız gerekir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2006 00:00

Hürriyet Gazetesi’nin "Aile İçi Şiddete Son" Kampanyası kapsamında düzenlenen Arama Konferansı ’beyin fırtınası’ gibi geçti. Şiddetin kültürel köklerinin belirlenmesi gerektiğini söyleyen Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, "Şiddetin en önemli nedeni yetersiz eğitimdir" dedi.

İSTANBUL Parkorman’daki konferans tam bir beyin fırtınasına dönüştü. Konuşmacılar, şiddetin toplumun her alanından dışlanması gerektiğinde fikirbirliği etti. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, konuşmasında, davranışa, ahlaka yönelik dönüştürücü etkisi olmayan eğitim anlayışına sahip toplumların şiddetle baş etme gücüne sahip olmadıklarını söyledi. Medya araçlarının eğitici bir şekilde kullanılmasıyla sorunların aşılmasında önemli katkılar sağlanacağını belirten Erdoğan şunları söyledi:

AYRIMCILIK İLKELLİK

"Biz kadına çok değer veren, cennetin anaların ayaklarının altında olduğuna inanan bir geleneğe sahibiz. Ama ne yazık ki geleneklerimiz, örf ve ádetlerimiz zaman zaman kadının aleyhine yorumlanıyor. Bize göre kadına karşı ayrımcılık başta olmak üzere, ayrımcılığın her türlüsü ilkeldir ve çağdışıdır. Hiçbir töre, gelenek ve ahlak anlayışı şiddet mazeret olamaz. Şiddeti hayatın bütün alanlarından dışlarsak, kültürün bütün unsurlarından ayıklarsak, kadına karşı şiddeti ve çocuğa karşı şiddeti de engellemiş oluruz. Eğer şiddete yol açan kültürel zemini düzeltmezsek, şiddeti davet eden sembolleri kaldırmaz, insanın öncelikle kendisine saygısını sağlayamazsak bu sorunu çözemeyiz."

İZMİR’DE KÖTÜ SINAV

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İzmir’de yaşanan çocuk istismarında Türkiye’nin kötü bir sınav verdiğini söyledi. Medyanın yanlış bir tutum sergilediğini savunan Çubukçu, "Dünyanın hiçbir ülkesinde basına yapma, yayınlama denmez. Ama basın kendi otokontrolünü kullanarak, bu fotoğrafları yayınlamamalıydı. Şiddetin öğrenilen bir şey olduğunu biliyoruz" dedi. Çubukçu, şiddet karşıtı kampanyalarda erkeklerin de hedef kitle olması gerektiğini belirterek, şiddet konusunda Türkiye fotoğrafı elde etmek için 2007’de alan çalışması yapılacağını söyledi.
/images/100/0x0/55eac41ef018fbb8f89554f6


TÜRKİYE’DE ÇÖZÜME ODAKLANDIK

Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, arama konferanslarıyla aile içi şiddetin Türkiye’deki çözümüne odaklandıklarını belirtti. Vuslat Doğan Sabancı, "Bu konferanslarda aile içi şiddete yönelik birçok profil çıkacaktır. Biz Türkiye’deki çözüme odaklandık ama Hürriyet olarak maksimum ne yapabiliriz sorusuna da cevap arıyoruz" diye konuştu. Konferans kapsamında tüm katılımcılar beyin fırtınası yöntemiyle şiddet konusundaki fikirlerini anlattı. Ardından gruplar oluşturularak, son yıllarda şiddet konusunda yapılan düzenlemelerin, medyanın şiddete yaklaşımının olumlu ve olumsuz etkileri belirlendi.
/images/100/0x0/55eac41ef018fbb8f89554f8

KİMLER KATILDI

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Kadından ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan’ın eşi Sema Doğan, Hürriyet Gazetesi Reklam Grup Başkanı Ayşe Sözeri Cemal, Hürriyet Gazetesi Yan Yayın Yönetmeni Neyyire Özkan, Hürriyet Gazetesi Yazarı Ferai Tınç, Referans Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, İstanbul Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Aydeniz Tuskan, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Narlı ile gazeteciler, bürokratlar ve hukukçular...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!